Lifestyle

Mësojeni mirë! Mashkulli apo femra, ja kush kënaqet më shumë në seks

Autori: Gazeta inFokus 13:40 | 23 May 2022

Nëse ndonjëherë keni bërë seks me një mashkulli, e keni parë të përjetojë orgazëm, pastaj është shtrirë dhe nuk ka qenë i interesuar për intimitet fizik për 30 minutat e ardhshëm përderisa ju keni qëndruar duke menduar se edhe sa mund të duroni para se ta merrni vibratorin dhe të shkoni në tualet, atëherë duhet ta dini se seksi nuk është i njëjti si për femrat, si për meshkujt.

Gratë janë më të “mira” në orgazmat e shumëfishta

Por, kjo nuk është e pamundur për meshkujt! Si terapiste seksi, Barbara Keesling kishte treguar se nëse jeni grua mund të përjetoni shumë orgazma. Gjë e mirë me të vërtetë. Por, meshkujve ju duhet një kohë pushim para se të bëhen gati për rundin e dytë, dhe shumë pak meshkuj janë të aftë të përjetojnë orgazma të shumëfishta ku edhe ejakulojnë.

Edhe meshkujt i aktrojnë orgazmat por shumë më rrallë se gratë

Një studim i vitit 2010 me 180 meshkuj dhe 101 femra të cilët kishin pasur marrëdhënie vaginale 28 për qind e meshkujve dhe 67 për qind e femrave e kishin aktruar orgazmën. Dhe, një studim i fundit i publikuar në Sexual and Relationship Therapy tregon se ndër arsyet më të zakonshme se përse meshkujt i aktrojnë orgazmat, është për ta përmirësuar egon e partneres.

Ndërsa, ndryshe nga meshkujt, gratë priren t’i aktrojnë orgazmat për t’i dhënë fund seksit të keq.

Femrave ju merr më shumë kohë të përjetojnë orgazëm gjatë marrëdhënieve vagjinale

Sidoqoftë, femrave ju duhet aq kohë për të përjetuar orgazëm gjatë masturbimit sa ju merr meshkujve të përjetojnë orgazëm gjatë seksit.

Nuk ka ndonjë numër të saktë se sa kohë për ta bërë një femër të përjetojë orgazëm, por mesatarja është 20 minuta.

Ndryshe nga kjo, meshkujt e arrijnë majën e kënaqësisë brenda pesë minutave të fillimit të aktët, e cila, sipas hulumtimeve, është sasia e njëjtë e kohës që ju nevojitet grave të përjetojnë orgazëm kur e ‘prekin’ veten.

Të tjera