Uncategorized

Mbi 84 milionë fëmijë kinezë janë vaksinuar kundër COVID-19

Autori: Gazeta inFokus 10:15 | 15 November 2021

Komisioni Kombëtar i Shëndetësisë i Kinës bëri të ditur se mbi 84 milionë fëmijë në moshën midis 3-11 vjeçe janë vaksinuar kundër COVID-19 në mbarë vendin dhe 49 milionë prej tyre kanë bërë injektime përforcuese.

Autoritetet shëndetësore thanë se do të vazhdojnë të promovojnë vaksinimin në këtë grupmoshë.

Mbi 95 për qind e studentëve kinezë mbi 18 vjeç janë vaksinuar kundër COVID-19.

Mbi 2.3 miliardë doza të vaksinave të COVID-19 janë injekuar në mbarë Kinën dhe mbi 1 miliard banorë kanë përfunduar vaksinimin.

Të tjera