Lajme

Mbi 8 vjet burgim dhe 27 mijë e 800 euro gjobë ndaj tetë të akuzuarve për kontrabandim me migrantë

Autori: Gazeta inFokus 13:06 | 03 March 2024

Gjykata Themelore Prishtinë pas aprovimit të marrëveshjes për pranimin e fajësisë midis Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës (PSRK) dhe të akuzuarve Lutfi Hoxhaj, Riza Hakaj, Femi Hakaj, Selim Kryeziu, Fazli Gashi, Adem Podrimqaku, Eljver Aliji dhe Agron Meçi, i ka dënuar tetë të akuzuarit (së bashku) me mbi 8 vjet burgim dhe 27 mijë e 800 euro gjobë për veprën penale “Kontrabandim me migrantë”.

Në aktgjykimin e marrë më 8 dhjetor 2023, sipas marrëveshjes së arritur me PSRK-në, për të akuzuarit Lutfi Hoxhaj, Riza Hakaj, Femi Hakaj, Selim Kryeziu dhe Fazli Gashi, është bërë rikualifikimi i veprës penale nga “Krimi i organizuar” në “Kontrabandim me migrantë” në bashkëkryerje, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Kurse, për të akuzuarit Adem Podrimqaku, Eljver Aliji dhe Agron Meçi, vepra penale ka mbetur si në aktakuzë “Kontrabandim me migrantë” në bashkëkryerje.

-Advertisement-

Ndërkaq për të akuzuarin Vladan Radomiroviq, pasi që gjykata nuk kishte arritur të sigurojë të njëjtin në procedurë, e kishte veçuar rastin ndaj tij, kurse për të akuzuarin tjetër Florin Dragjoshi, PSRK ka hequr dorë nga akuza pasi që i njëjti ishte dënuar në Kroaci.

Sipas aktgjykimit, i akuzuari Lutfi Hoxhaj u dënua me 13 muaj e 18 ditë burgim dhe 10 mijë euro gjobë. I akuzuari Riza Hakaj u dënua me 13 muaj e 18 ditë burgim dhe 6 mijë euro gjobë.

Ndaj të akuzuarit Femi Hakaj është shqiptuar dënim prej 11 muaj e 18 ditë burgim dhe 6 mijë euro gjobë, për Selim Kryeziun 13 muaj e 18 ditë burgim dhe 300 euro gjobë, për Fazli Gashin 12 muaj e 28 ditë burgim dhe 2 mijë e 500 euro gjobë.

Tutje, ndaj Adem Podrimqakut gjykata shpalli dënim me 12 muaj burgim dhe me 500 euro gjobë, ndaj Eljver Alijit 11 muaj e 16 ditë burgim dhe 500 euro gjobë, dhe ndaj Agron Meçit 10 muaj burgim dhe 2 mijë euro gjobë.

Sipas aktgjykimit, dënimet e lartpërmendura ekzekutohen brenda afatit prej 15 ditësh por jo më gjatë se tre muaj pas plotfuqishmërisë së këtij aktgjykimi.

Në aktgjykim thuhet se dënimin me gjobë, të akuzuarit mund ta paguajnë deri në gjashtë këste. Kurse, në dënimin e shqiptuar me burgim, të akuzuarve do t’iu llogaritet koha e kaluar nën masën e paraburgimit dhe arrestit shtëpiak.

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI

Të tjera