Fokus

Mbi 2400 foshnje lindën vetëm në muajin korrik në Kosovë

Autori: Gazeta inFokus 14:49 | 21 September 2022

Dy mijë e 498 lindje kanë ndodhur vetëm në muajin korrik, shkruan Gazeta Infokus.

Prej tyre 1 mijë e 303 foshnje janë të gjinisë femërore, ndërsa 1 mijë e 195 foshnje të tjera janë të gjinisë femërore.

Kjo duke u bazuar në të dhënat nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK), e cila ka publikuar të dhënat preliminare në baza mujore për lindjet, vdekjet, kurorëzimet dhe shkurorëzimet për muajin korrik 2022.

Krahasuar me muajin qershor numri i lindjeve është në ulje pasi që në muajin qershor kanë qenë gjithsej dy mijë e 395 lindje, ku prej tyre 1 257 lindje janë meshkuj dhe 1 138  lindje janë femra.

Ndërkaq, në vitin 2021 janë regjistruar gjithsej 30 mijë e 106 lindje.

“Në vitin 2021, janë regjistruar 30106 lindje (brenda dhe jashtë Kosovës), prej këtyre lindjeve të regjistruara që kanë ndodhur vetëm në Kosovë janë 22830, nga të cilat meshkuj 11850 apo 51.9% dhe 10980 apo 48.1% lindje janë femra”, thuhet në statistikat e ASK.

Këto të dhëna sipas ASK-së, janë të bazuara në të dhënat administrative, ku Burimi i të dhënave të këtij publikimi është Agjencia e Regjistrit Civil të Kosovës (ARC)./Gazeta Infokus/

Etiketa:

Të tjera