Lifestyle

Masturbimi ndikon në përmirësimin e shëndetit të njeriut

Autori: Gazeta inFokus 14:06 | 13 January 2020

Nuk janë vetëm burrat që gëzojnë të mirat e masturbimit; janë edhe gratë që fitojnë shumë prej saj. Për një shëndet më të mirë gruaja duhet ta bëjë këtë, por e vetmja gjë për të cilën duhet të kujdeset është se nuk duhet të bëhet një çrregullim obsesiv. Nëse jeni në gjendje ta kontrolloni atë, atëherë nuk ka dëm për ta bërë atë.

Në fakt, shumë seksologë dhe klinikë besojnë se kur një grua masturbohet, kjo e ndihmon atë të dijë shumë më tepër rreth sjelljes dhe përgjigjeve të saj seksuale. Gjatë masturbimit lëngu nga gjëndrat seksuale ndihmon në rritjen e qarkullimit në këto organe. Disa gra preferojnë të masturbohen për të lehtësuar dhimbjet e tyre menstruale.

Mbi 70 përqind e grave kanë raportuar se kanë përjetuar orgazëm më të mirë gjatë masturbimit, në vend se të bëjnë seks. Pra, kjo mund të nënkuptojë që gratë të kenë një kohë më të mirë me veten sesa me burrat. Përfitimi shëndetësor është se parandalon infeksionin e qafës së mitrës dhe infeksionin e traktit urinar.

Për burrat, përveç që është një lëshim, kjo i ndihmon ata të heqin qafe spermën e tyre të vjetër. Pas masturbimit, spermatozoidi i vjetër lëshohet duke bërë rrugë të reja që është një shenjë shumë për burrat. Gjithashtu, rreziku për të pasur kancer të prostatës është gjithashtu i zvogëluar.

Përveç përfitimeve mjekësore, masturbimi ka përfitime emocionale dhe psikologjike. Është një ashensor me humor të mirë dhe një stuhi e shkëlqyer stresi. Ndihmon gjithashtu në përmirësimin e marrëdhënies seksuale me veten, si dhe me partnerin tuaj.

Është e rëndësishme të mos e shikoni masturbimin si diçka të papjekur dhe të turpshme. Është diçka shumë normale që bëjnë njerëzit aktivë seksualë. Nuk është një gjë e keqe dhe nuk duhet të shihet si tabu. Masturbimi ka efekte të mira në trupin dhe mendjen tuaj. Por kapja kryesore në të nuk është të bësh atë si një fiksim neurotik. Nëse ajo pjesë është nën kontroll, thjesht shkoni përpara dhe bëjeni.

Të tjera