Lajme

Maqedonia nesër merr borxh të ri

Autori: Gazeta inFokus 12:35 | 01 May 2017

Nesër Maqedonia ka paraparë të merr borxh të ri nëpërmjet nxjerrjes në treg të letrave me vlerë, me çka do të ofrohen letra me vlerë gjashtë mujor, njëvjeçar dhe dy vjeçar, si dhe fletë obligacion 15 vjeçar, me mbi 49 milionë euro, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Deri në fund të muajit janë paraparë edhe dy ankande të letrave me vlerë, ndërsa vlera e përgjithshme e borxhit të Qeverisë për këtë muaj është rreth 70 milion euro. Momentalisht, borxhi publik, sipas Ministrisë së Financave është rreth 4 miliard e 800 milionë euro. Sipas numërores për borxh publik, ajo shumë është mbi pesë miliardë euro, përkatësisht çdo qytetar është në borxh rreth 2500 euro. /Telegrafi/

Mitrev me letër drejtuar Komitetit të Helsinkit: Ka një sulm të organizuar kundër meje

Të tjera