Lifestyle

Mania për të kontrrolluar partnerin në çdo kohë e shkatërron lidhjen

Autori: Gazeta inFokus 15:17 | 29 November 2019

Nëse është e vërtetë që njëfarë xhelozie e shëndetshme brenda marrëdhënies së çiftit është e mirë, është po aq e vërtetë që mania e kontrollit dhe fiksimi i zhdukin marrëdhëniet dhe njerëzit që janë pjesë e saj.

Linja midis xhelozisë dhe fiksimit është me të vërtetë shumë e hollë, në të vërtetë ky kufi kryqëzohet kur filloni të keni një ndjenjë të varësisë nga marrëdhënia, njësoj sikur të ishte një ilaç. Kur në fakt partneri bëhet qendra e botës, sikur të mos ekzistonte gjithçka tjetër, problemet mund të fillojnë.

Shumë shpesh, njerëzit që kanë tendencë të jenë obsesivë dhe zotërues ndaj gjysmës së tyre, janë ata që vuajnë nga varësia emocionale dhe për këtë arsye i gjejnë tek partneri të gjitha mangësitë që kanë në zemrën dhe shpirtin e tyre.

Sigurisht, secili rast duhet të vlerësohet individualisht për të zbuluar origjinën e xhelozisë obsesive, por gjithçka lind në rastet kur njeriu përjeton varësi totale nga partneri i tij.

Xhelozia e tepërt, në shumicën e rasteve, rezulton si mani e kontrollit. Një sjellje shumë e dëmshme për marrëdhënien dhe për njerëzit që janë pjesë e saj. Kontrolli obsesiv i gjithçkaje që partneri bën, e konsumon energjinë e të dy subjekteve të marrëdhënies.

Të tjera