Lajme

Lumezi për 400 kg kokainë që u kapën në Lipjan: Vlejnë rreth 20 milionë euro, janë sekuestruar edhe para e vetura

Autori: Gazeta inFokus 20:32 | 17 May 2021

Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, bashkë me drejtorin e Policisë së Kosovës, Samedin Mehmeti, si dhe përfaqësuesit e autoriteteve italiane dhe atyre të Shqipërisë ka mbajtur konferencë për media lidhur me operacionin e sotëm të policisë, gjatë të cilit u konfiskuan 400 kg kokainë dhe u arrestuan dy të dyshuar.

Lumezi tha se ky operacion është zhvilluar me urdhër të Prokurorisë Speciale të Kosovës dhe në bashkëpunim me Policinë e Kosovës, si dhe autoritetet italiane dhe ato të Shqipërisë.

Lumezi tha se gjatë këtij aksioni përveç substancës së dyshuar narkotike, janë sekuestruar edhe para, vetura dhe gjësende të tjera.

“Ju njoftojmë se me urdhër të Prokurorisë Speciale të Kosovës dhe në bashkëpunim me Policinë e Kosovës dhe autoritetet italiane dhe ato të Shqipërisë, janë ndërmarrë masa dhe veprime që kanë rezultuar me konfiskimin e 400 kg kokainë, vlera e së cilës është rreth 20 milionë euro dhe janë sekuestruar sasi e parave, veturave dhe gjësendeve të tjera, të cilat do të përdoren në procedurat e radhës. Dëshiroj të them se gjatë fazës së hetimeve janë përdorur masa të fshehta, ku kemi përcjellë lëvizjen e kësaj ngarkese, nga Brazili në Itali, pastaj në Durrës dhe deri në arritjen e destinacionit, pra në Republikën e Kosovës”, tha ai.

Ai tha se Prokuroria u dërgon porosi të qarta të dyshuarve se do të përballen me drejtësinë.

Lumezi tha se ky aksion ka qenë jo vetëm sfidë, por edhe detyrim për ta luftuar krimin e organizuar.

Të tjera