Lajme

Kurti pret një delegacion të Partisë Socialdemokrate nga Zvicra

Autori: Gazeta inFokus 21:25 | 05 May 2022

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, priti sot në takim një delegacion të Partisë Socialdemokrate (SP) nga Zvicra, që përbëhej nga deputetët nacionalë, Mustafa Atici dhe Fabian Molina, deputeti komunal Reis Luzhnica, anëtarin e Kryesisë së SP-së Arbër Bullakaj, sindikalistët Osman Osmani dhe Florim Kadriu, sekretarja e grupit të migrantëve të SP-së, Lara Can, si dhe Urim Deva, delegat i Grupit të migrantëve.

Me kryeministrin biseduan mbi bashkëpunimin dhe avancimin e mëtejmë të  marrëdhënieve ndërmjet Partisë Socialdemokrate dhe Qeverisë tonë, sidomos në fushat e ekonomisë, arsimit dhe kulturës.

Si socialdemokratë në dy vendet tona ne duhet të bashkëpunojmë sa më afër dhe për interesat dhe çështjet tona të përbashkëta, siç janë zhvillimi socio-ekonomik, vlerat socialdemokrate, si dhe shkëmbimi bilateral në fusha të ndryshme.

Gjatë qëndrimit në Kosovë, delegacioni do të takojë edhe akterë të ndryshëm nga shoqëria civile, ndërmarrësia e TIK-ut, si dhe institucione të tjera të Republikës së Kosovës.

Anëtarët e delegacionit theksuan mbështetjen e plotë për Qeverinë e Kosovës nga Partia Socialdemokrate e Zvicrës për ta bërë Kosovën një rrëfim suksesi, si dhe për ta përmirësuar jetën e qytetarëve të Kosovës.

Të tjera