Lajme

Kreu i FMN: Kriza politike mund të ndikojë tek investimet

Autori: Gazeta inFokus 12:51 | 11 May 2017

Kreu i Fondit Monetar Ndërkombëtar në Tiranë, Jens Reinkeka reaguar në lidhje me krizën politike në vend dhe rolin që ka në ekonominë e vendit.

“Patjetër që pasiguria politike ka gjithmonë rrezikun që të ndikoj në ekonomi deri më tani duket sikur ekonomia ka shkuar mirë dhe nuk është ndikuar,por padyshim që zgjatja e pasigurisë politike mund të bëjë që individët dhe firmat të rishikojnë vendimet e tyre për investime”- tha Reinke.

INTERVISTA:

Z.Reinke keni ju një mesazh për situatën kritike politike që po kalon vëndi dhe kush është impakti që do të ketë në ekonomi?

Patjetër që pasiguria politike ka gjithmonë rrezikun që të ndikoj në ekonomi deri më tani duket sikur ekonomia ka shkuar mirë dhe nuk është ndikuar,por padyshim që zgjatja e pasigurisë politike mund të bëjë që individët dhe firmat të rishikojnë vendimet e tyre për investime.

Nga informacionet që ju keni a ka pasur sinjale të tilla që mund të jenë frenuar për shkak të kësaj sigurie që duket se do të zgjas dhe disa muaj?

Sigurisht që të dhënat ekonomike kërkojnë një farë kohe periudha ka qënë mjaft e shkurtër për të dhënë një numër konkret gjërat deri tani duket se janë në rregull po ecin ashtu sic pritej por gjithmonë ekziston rreziku që zgjatja mund të ketë ndikim.

Keni një apel konkret për këtë situatë?

Mendoj se do të ishte mirë që shqiptarët të merrnin vendime të mençura qoftë në aspektin politikë , qoftë në aspektin ekonomik.

Jemi njohur me programin e PS për hapjen e vendeve të reja të punës dhe rritjen e pagave a mendoni se ky është një program I realizueshëm?

Nuk dua të komentoj në fakt për platformat elektorale që partitë zgjedhin që të shfaqin gjatë kësaj kohe është detyra e publikut shqiptarë që të gjykoj mbi platformat e partive, ne presim që të bashkëpunojmë me qeverinë që do dali pas zgjedhjeve dhe atëherë do diskutojmë për politikat ekonomike. /albeu.com

Mitrev me letër drejtuar Komitetit të Helsinkit: Ka një sulm të organizuar kundër meje

Të tjera