Lajme

Korrupsioni në ushtri, ku renditet Kosova

Autori: Gazeta inFokus 07:38 | 17 November 2021

Korrupsioni brenda sektorit të mbrojtjes në shumë vende është arsyeja kryesore për konflikte, jostabilitet dhe shkelje të të drejtave të njeriut, vlerëson Transparency International.

Në të gjithë botën, shpenzimet vjetore për ushtri janë afërisisht 2 trilionë dollar amerikanë. Në Ballkan, vendi me korrupsionin më të lartë në ushtri është Mali i Zi.

Radio Evropa e Lire ka publikuar një infografikë për korrupsionin nëpër ushtri, sipas së cilës Kosova renditet te vendet ku niveli i korrupsionit është i lartë.
Në këtë grup hyjnë edhe Shqipëria e Maqedonia e Veriut. Në Mal të Zi niveli i korrupsionit është shumë i lartë, derisa në Maqedoninë e Veriut dhe Bosnjë dhe Hercegovinë është mesatar.

Irani, Arabia Saudite, Venezuela, Sudani janë disa nga vendet me korrupsion të nivelit kritik në ushtritë e tyre.

Të tjera