Lajme

Komisioni për Buxhet ratifikon dy marrëveshje ndërkombëtare në vlerë mbi 100 milionë euro

Autori: Gazeta inFokus 14:54 | 10 July 2024

Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere, ka ratifikuar dy marrëveshje ndërkombëtare në vlerë prej 104 milionë euro.

Marrëveshja e parë ka të bëjë për Investime për Projektin Energjia diellore në KEK-Porta Globale si dhe Marrëveshja për anëtarësimin Kosovës në Fondin Monetar Ndërkombëtar.

Ministri i Financave, Hekuran Muratim tha se Marrëveshja e Kredisë mes Kosovës dhe Bankës Evropiane për Investime për Projektin “Energjia diellore fotovoltsike në KEK-Porta Globale” mundëson harmonizimin e legjislacionit të brendshëm me atë të Bankës.

-Advertisement-

“Ratifikimi i kësaj marrëveshje do të mundësoje harmonizimin e legjislacionit të brendshëm me atë te Bankës Ndërkombëtare për Rindërtim dhe Zhvillim, nga e cila si anëtare përfiton financiarisht për realizimin e projekteve që shpesh shërbejnë për te përputhur me standardet dhe legjislacionin e BE-se”.

“Amendamenti i Marrëveshjes fshin Seksionin 3 të Nenit III të Marrëveshjes për Bankën Ndërkombëtare për Rindërtim dhe Zhvillim. Ky seksion qe kufizonte Bankën nga hyrja në garanci, huamarrje ose hua te drejtpërdrejta shuma e cilat nuk mund të tejkalonte një për qind të kapitalit te Bankës”, tha Murati.

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
Nis bashkëpunimi serioz dhe strategjik midis Comodita dhe JYSK International

Të tjera