Lifestyle

Kjo është mosha kur gruaja përjeton seksin më të mirë të jetës

Autori: Gazeta inFokus 11:09 | 15 January 2020

Ju mund të supozoni se jeta juaj seksuale arrin kulmin në të njëzetat. Në fund të fundit, këto janë vitet e pakujdesshme, aventurat vetëm për një natë, miq me përfitime dhe dashuritë e para të vërteta.

Por sipas hulumtimeve të reja, mosha që gratë pretendojnë se kanë seks më të mirë dhe më të përmbushur është në moshën 36 vjeç.

2,600 gra u pyetën nga Aplikacioni kontraceptiv Ciklet Natyrore, në lidhje me përvojën e tyre të orgazmave, ndjenjat e tërheqjes dhe sa i pëlqente seksi.

Përgjigjet e tyre u analizuan më pas nga grupmoshat – të reja (nën 23 vjeç), të mesëm (23-35) dhe më të vjetër (36 e më shumë).

Kur bëhet fjalë për tërheqjen seksuale, gratë e moshës 36 vjeç e lart dëshmuan se ishin më të sigurtat me veten e tyre dhe se ndiheshin seksi.

Gratë e kësaj moshe ishin ato që kënaqeshin më shumë dhe raportonin orgazma më të shpeshta dhe të mira.

Në mënyrë të ngjashme, 86 përqind e grupmoshës e kësaj grupmoshe thanë se kishin seks të shkëlqyeshëm gjatë katër javëve të fundit krahasuar me 76 përqind në grupin e mesëm dhe vetëm 56 përqind të moshës më të re.

Të tjera