Lajme

Kjo është masa e paraburgimit ndaj personit që kërkohej nga Interpoli  Zviceran dhe u arrestua në Kosovë

Autori: Gazeta inFokus 09:27 | 29 April 2021

Gjykata Themelore në Prishtinë ka vendosur masën e paraburgimit ndaj të pandehurit A.R, shkruan Gazeta inFokus.

Personi në fjalë ishte arratisur nga shteti i Zvicrës për arsye se kishte kryer veprën penale Grabitje e armatosur të një banke.

Kundër të pandehur i është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej 40 ditëve.

“Gjykata ka konstatuar se masat tjera janë të pa mjaftueshme për zhvillimin me sukses të procedurës penale, ngase në bazë të të gjitha rrethanave prezente ekziston rreziku i ikjes me qëllim të shmangies nga përgjegjësia penale dhe për ketë Shteti Zviceran përmes INTERPOLIT ka parashtruar Flet arrest ndërkombëtar për arrestimin e A.R., kështu që nëse i njëjti do të gjendet në liri do të arratiset dhe në këtë mënyrë do të pamundësonte procedurën e ekstradimin nga shteti kërkues”, thuhet në njoftim.

Ndërsa bëhet e ditur se kundër këtij aktvendimi pala ka të drejtë ankese në Gjykatën e Apelit të Kosovës. /Gazeta inFokus/

Të tjera