Lajme

Kjo është gjendja e të shtrirëve me COVID-19

Autori: Gazeta inFokus 13:14 | 14 May 2021

Bazuar në raportet nga klinikat e QKUK-së, por edhe spitalet e përgjthshme, të shtrirë si pasojë e COVID-19, janë në trajtim 320 pacientë.

208 pacientë janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 19 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 223 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 155 pacientë, 9 prej tyre në gjendje të rënduar, 106 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë dhe 121 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave:

Klinika Infektive, 65 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 16 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 60 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 8 pacientë + 1 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive

Klinika e Pediatrisë, 2 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 4 paciente

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 165 pacientë, 10 prej tyre në gjendje të rënduar, 102 të konfirmuar pozitivë dhe 98 me oksigjeno-terapi.

Të tjera