Lifestyle

Kjo është arsyeja përse meshkujt preferojnë femrat e shkurtra

Autori: Gazeta inFokus 09:54 | 15 May 2017

E keni dëgjuar ndonjëherë shprehjen ”Burrat dashurojnë biondet, por në fund martohen me brunet.” ?

Thuhet shpesh në tavolina mes miqsh dhe gati-gati është kthyer në një legjendë urbane të pakuptimtë. Por nëse do ju pyesnim a e dini cilat femra pëlqejnë meshkujt, të shkurtërat apo të gjatat, me siguri do ju tingëllonte pyetje e pakuptimtë dhe jo vetëm. Por dyshimet tuaja e tonat bashkë i shuan si gjithmonë shkenca. Sipas një studimi të psikologut hollandez Gert Stulp mbështetur nga University of Groningen, meshkujt janë më të tërhequr nga femrat e shkurtëra.

Arsyeja duket se është një faktor gjenetik. Gjatësia e shkurtër gruas përfaqëson për burrin një ideale të butësisë dhe dashurisë. Sipas studimit, ndër të tjera, te femrat e shkurtra ka një prani më të madhe estrogjenesh, ose hormonesh femërore, që nga ana tjetër janë të reduktuara te gratë e gjata. Në këtë studim morën pjesë 10 mijë çifte britanike dhe në fund të tij statistikat ishin në favor të femrave ”petite”. Njëkohësisht studimi provoi se edhe femrat tërhiqen nga meshkujt më të gjatë, sepse gjatësia do të thotë për to një mbrojtje të nevojshme, një farë niveli shoqëror, kulturor dhe shëndet të mire.

Etiketa:
Artmotion platforma më e pasur sportive në shqiptari

Të tjera