Fokus

“Kjo botë është e shkurtër” – Historia e veçantë e xhamisë së vjetër të Podujevës që nuk i dihet viti i saktë i ndërtimit, mijëra qytetarë shkojnë aty për tu falur

Autori: Samire Jaha 15:45 | 03 July 2024

Nën tingujt e ezanit, xhamitë janë pika e bashkimit dhe solidaritetit të besimtarëve, duke ndihmuar në forcimin e lidhjeve fetare dhe shoqërore, shkruan Gazeta Infokus.

Këto objekte kanë një histori të lashtë, e ndër to është edhe Xhamia e Vjetër në qytetin e Podujevës.

Historia e saj si një ndër xhamitë e para në këtë rajon, ka filluar shekuj më parë mirëpo është aq e vjetër sa që nuk dihet saktë as viti se kur është ndërtuar.

-Advertisement-

E për këtë Imami i kësaj xhamie, Imri Llugaliu për Infokus ka treguar historinë e veçantë të xhamisë dhe arsyen se pse i ka mbetur emri “Xhamia e Vjetër”.

Për të mësuar për historinë e kësaj xhamie ndiqeni storien në vazhdim:

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
Marsi sjell Magji në ETC

Të tjera