Lajme

Këto komuna do të mbesin nesër pa energji elektrike

Autori: Gazeta inFokus 16:53 | 05 October 2021

KEDS ka njoftuar për punimet të cilat do të bëhen nesër në rrjet.

Këto punime parashihen si të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i KEDS’it:

Gjakovë

1.

NS 35/10 kV Gjakova 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kv Cermjani (kodi: 80080012) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Bardhaniq, Bare e Madhe, Bec, Bërdosana, Cermjan, Doblibarë, Gërgoc, Jabllanicë, Kodrali, Krlan, Meqe, Netiç, Rashkoc, Vraniq, Zhabel dhe Zhdrellë.

Arsyeja: Ndërrimi i izolatorëve të tensionit të mesëm dhe pastrimi në degëzimin Vraniq.

2.

TS 35/10 kV Malisheve do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kijeva (kodi: 82082007) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Rr.603 Adem Jashari (një pjesë), Rr.605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), Rr.606 Pavarësia (1 konsumator), Rr.610 Hisni Mazreku (1 konsumator), fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës.

Arsyeja: Shtrëngimi i përçuesve ndërrimi i izolatorëve në Llazic-Balincë.

Pejë

1.

TS 110/35/10 kV Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rakoshi (kodi: 54000006) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: Dubravë, Kovragë, Serbobran, Llukac i thatë, Veriq, Kërrninë, Padalishtë, Shushicë, Rakosh, Uqë, Suhogërll dhe Cerkolez.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të thyera, pastrim traseje ndërrimi i izolatorëve.

2.

TS 35/10kV Peja II do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rugova (kodi: 50051006) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Rugova: Llazi, Shtupeqi i Madh, Llotovë, Pepaj, Koshutan, Shkrel, Bogë, Stankaj, Hagjaj, Kuqishtë 1, Drelaj 2 dhe Bregu Kuqishtë.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të thyera, pastrim traseje dhe ndërrimi i izolatorëve.

3.

Në NS 110/35/ 10kV Peja 1 do të ndërprehen:

NS 10/0.4kV Stabiliment në Bllagaj me dt.06.10.2021 (e mërkure) nga ora 09:00 deri 16:00 qe mbesin pa tension:

NS 10/0.4kV BOOST BERRIESSH.P.K Besnik Dugagjin Lila (Kodi: 50000009011)

NS 10/0.4kV Bllagajë e rejal (Kodi: 50000009016)

NS 10/0.4kV Qunguri (Kodi: 50000009017)

NS 10/0.4kV Elsa (Kodi: 50000009018)

NS 10/0.4kV Daci (Kodi: 50000009019)

NS 10/0.4kV Naklla ll (Kodi: 50000009020)

NS 10/0.4kV Naklla lll (Kodi: 50000009021)

NS 10/0.4kV Naklla K (Kodi: 50000009022)

NS 10/0.4kV Nabergjanë Dreshajt (Kodi: 50000009023)

NS 10/0.4kV Nabergjanë Berbatë (Kodi: 50000009024)

NS 10/0.4kV Nabergjanë Vorret (Kodi: 50000009025)

NS 10/0.4kV Nabergjanë Ullukt (Kodi: 50000009026)

NS 10/0.4kV Nabergjanë Kuqtë (Kodi: 50000009027)

NS 10/0.4kV Nabergjanë Husajt (Kodi: 50000009028)

NS 10/0.4kV Lluga të Drinit (Kodi: 50000009029)

NS 10/0.4kV Llabjan l (Kodi: 50000009030)

NS 10/0.4kV Llabjan ll (Kodi: 50000009031)

NS 10/0.4kV Bllagaj Smakaj (Kodi: 50000009032)

NS 10/0.4kV Nabergjanë Mekaj (Kodi: 50000009033)

NS 10/0.4kV Lagjja Kastrati, Nikqi dhe Berbati (Kodi: 50000009034)

NS 10/0.4kV AGRO CENTER Bllagajë (Kodi: 50000009035)

Vendet: Nabergjan, Labjan dhe Lluga.

Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.

Prizren

1.

NS 35/10 kV Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10kV Hasi II (kodi: 30034003) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Lubizhdë, Bregdrin, Luki, Romaj, Kuzhnin, Dedaj, Kabashi dhe Rizam Holding.

Arsyeja: Përforcimi apo ndërrimi shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm dhe përforcimi i përçuesve.

2.

NS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bresana (kodi: 30036007) prej orës 09:00-09:15 dhe nga ora 13:45-14:00

Vendet: fshatrat: Blaq, Brodosanë, Buzez, Kuk, Kuklibeg, Zaplluxhe, Afariste : N.P.T “Mulliri” Buzez, N.T.P. Qumshtorja Sharri Kuk dhe Restoran Opoja.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3.

NS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV TS Nevzat Nuhiu (kod: 30036007009) prej orës 09:00 deri në orën 14:00

TS 10/0.4 kV TS Melit Durak Muja (kod: 30036007020) prej orës 09:00 deri në orën 14:00

Vendet: TS Nevzat Nuhiu, TS Melit Durak Muja.

Arsyeja: Pastrimi i rrjetit nga vegjitacioni.

Mitrovicë

1.

NS 35/10 kV Shupkovci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Betonjerka (kodi: 70000104) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Pjesa nga stacioni hekurudhor dhe lagjja Sitnica.

Arsyeja: Ndërrimi i bazave të trafostacionit Nr. 12, rregullimi kabllos 10 kV dhe pastrimi i trasesë.

2.

TS 110/10(20) kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Nga Dalja 10kV Maxhunaj prej orës 10:00 deri në ora 14:00 mbesin pa tension:

NS 10/0.4kV Ll. Dumnicë-3 (Ahmetaj) (Kodi: 73000011036)

NS 10/0.4kV Zagori (Kodi: 73000011035)

NS 10/0.4kV Ll. Dumnicë-1(Rrustolëlt ) (Kodi: 73000011037)

NS 10/0.4kV Ll. Dumnicë-2 (Balovitë) (Kodi: 73000011038)

NS 10/0.4kV Dumnicë e Epërme (Shkolla) (Kodi: 73000011039)

NS 10/0.4kV Dumnicë e Epërme (Kodi: 73000011040)

Vendet: Dumnica dhe një pjesë e fshatit Zagori.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave thyera me ato të rejat, ndërrimi i përçueseve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës dhe ndërrimi i konzollave sipas nevojës.

Gjilan

1.

TS 35/10 kV Kllokot do të ndërprehet:

Dalja 10kV Tërpeza (kodi: 61065012) prej orës 12:00 deri në ora 13:30

Vendet: Zhiti, Tërpezë, Çifllak, Devajë, Kravaricë, Ballancë dhe TS Privat 1.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorëve matës rrymor në TS Tërpezë.

2.

TS 35/10 kV Gjilani III do të ndërprehet:

Dalja 10kV Përlepnica (kodi: 60062002) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Prelepnica Progres, Tafa, Pro Eng, Remi, Kosova Komerc, Kafja e Bunarit, Evropa, Sera, T.S. Privat fshati Kmetovac Kabi, Planeti, TS Repetitor – Maja e Gjelbër, Prelepnica, Kosaqi, Silova dhe Muhaxheri.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë.

Prishtinë

1.

TS 35/10 kV Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bardhi I Madh (kodi: 15018018) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Lagjja 28, pjesa e Fushë-Kosovës pas Hekurudhës, Kuzmini dhe Bardhi i Madh.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorëve matës rrymor në TS Tërpezë.

07.10.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

TS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

TS.10/0.4 kV Komoran Kryqi i Madh (kodi: 16100005097) prej orës 09:00 – 17:00

Vendet: Kryqi i Madh Komoran.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri.

2.

TS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV TS Faik Konica 2 (kodi: 19100001070) prej orës 09:00 – 17:00

Vendet: Rr.Sejdi Kryeziu.

Arsyeja: Realizimi i kyçjeve shtëpiake.

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

LP.10 kV Drejtimi i Fshatrave (kodi: 40000002) prej orës 09:00 – 15:00

Vendet: Fshati i Vjetër, Dardania, Sojeva, Mirosala, Bibaj dhe Zllatari.

Arsyeja: Demontimi i rrjetit të vjetër sipas projektit investiv.

07.10.2021

Punime nga palët e treta

Pejë

1.

TS 35/10kV Peja II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dalja III (kod: 50051003) prej orës 10:00-10:15 dhe nga ora 11:45 -12:00

Vendet: Rr.Visar Kelmendi, lagjja Dukagjini, lagjja Puhovci dhe lagjja Muharrem Shala.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension dhe largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

TS 35/10kV Peja II do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV TS Sanitasi (kod: 50051003003) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: TS ” Sanitasi “.

Arsyeja: Energjizimi i kthinës në TS ” Sanitasi.”

Prishtinë

1.

TS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV TS Arben Mecinaj N.P.N”Mark-Ing (kod: 11000022245) prej orës 09:00 deri në orën 15:00

Vendet: TS Arben Mecinaj N.P.N. “Mark-Ing”.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit dhe panelit të tensionit të ulët, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Të tjera