Lajme

Këta janë kandidatët potencial për Bordin e KPMM-së që pritet të votohen sot në Kuvend?

Autori: Gazeta inFokus 10:58 | 18 November 2021

Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale ka mbi 1 vit e gjysmë që ka mbetur pa Bord funksional. Lista prej 15 kandidatësh tashmë i ka shkuar Kuvendit të Kosovës për votim, ku në seancën e sotme pritet të votohet 5 kandidatët më të përshtatshëm për këtë pozitë.

Kjo listë e kandidatëve fillimisht është miratuar në komisionet përkatëse të Kuvendit dhe më pas edhe në mbledhjen e Qeverisë të mbajtur më datë 27 tetor 2021, ku është aprovuar propozimi i Komisionit për përzgjedhjen e pesë kandidatëve potencial për anëtarë të Bordit të KPMM-së.

Kandidatët e propozuar për votim sot në Kuvend janë këta:

  1. Midin Bojaxhiu, 2.Qamil Suka, 3. Gani Maliqi, 4. Rrezarta Pushkolli-Makolli, 5. Shaqir Rexhepi, 6. Atifete Zuna, 7. Ibush Luzha, 8. Selvete Grajçevci-Pllana, 9. Bexhat Bytyqi, 10. Jahir Gashi, 11. Gani Kastrati, 12. Ibrahim Krasniqi, 13. Behxhet Nimani, 14. Zenel Selfijaj, 15. Bajram Hoxha.

Ndryshe, KPMM-ja si institucion i pavarur i përgjigjet direkt Kuvendit të Kosovës përmes Bordit udhëheqës të këtij institucioni, duke zbatuar Ligjin për Miniera dhe Minerale, Ligjin për Siguri në Punë në Veprimtarinë Minerare si dhe të gjithë Strategjinë Minerare në Kosovë.

Mbledhja e Kuvendit pritet të mbahet sot me fillim nga ora 10, dhe pika për përzgjedhjen e 5 anëtarëve të Bordit të KPMM-së është pika e fundit e rendit të ditës. /Gazeta Infokus/

Të tjera