Lajme

KEDS punon në rrjet dy ditë, këto zona do të mbesin pa rrymë deri në 6 orë

Autori: Gazeta inFokus 16:56 | 14 July 2022

KEDS ka njoftuar për punime në rrjet përgjatë së premtes dhe së shtunës, ku si pasojë disa vende do të mbesin përkohësisht pa furnizim me energji elektrike.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

Prishtinë

1.

NS 35/20[kV] Fushë- Kosova II do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Enver Kutllovci Xhafa Construction Sh.P.K (kodi: 10012282270) nga ora 16:00 deri në ora 18:00

Vendet: Një pjesë e rr. Albulena, një pjesë e rr. Hajrullah Zymi dhe Model Sllovenia.

Arsyeja: Zhvendosja e TS 10(20)/0.4kV, sipas zgjidhjes teknike.

16.07.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga NS 220/35/10[kV] Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Fshatrat 1 (kodi: 14000009) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Sekiraqa, Poterët, Qershijat, Kamerollët, Sekiraqa 1, Sekiraqa 2, Sekiraqa 3, Kunushefc 1 dhe 2. Burice, Gllamnik dhe Llapashticë e Ulët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga TS 35/10[kV] Koliq do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Keqekoll Hajkobille (kodi: 14016004) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

TS 35/10[kV] Fushë-Kosova do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Mbrapa hekurudhe (kodi: 15018018059 ) nga ora 10:00 deri 12:00

Vendet: Një pjesë e Fushë- Kosovës, pas stacionit Hekurudhor.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Ferizaj

1.

Nga NS 110/6[kV] Hani I Elezit do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Glloboqicë (kodi: 42000002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Glloboqica, Rezhacë, Gorancë, Hunel, Meliqt, Bravët, Lagjja Kollomoqe, Fabrika Suxhukut, Seqishta, Krivenikë, Gurthyesit Gur i bekuar dhe AKRO.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10[kV] Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Dobroshi (kodi: 80080007) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Batushë, Berjah, Brovinë, Dobrosh, Hereç, Molliq, Nivokaz, Osek Hilë(një pjesë), Pacaj, Skivjan (një pjesë), Stubull;rrugët: Dedë Gjon Luli (një pjesë), Pashko Vasa dhe Lekë Dukagjini.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga NS 110/35/10[kV] Rahoveci do të ndërprehet:

LP 10(20)[kV] Shkoza (kodi: 82000009 ) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Rrugët: 486 Xhelal Hajda-Toni, 490 Gëzim Hamza – Piktori, 497 Shkelzen Krasniqi, 498 Xhevat e Alajdin Elshani, 499 Mustafë Ibishi dhe 2 konsumatorë fshatit Shkozë dhe 21 konsumatorë komercial.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Pejë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Istogu I (kodi: 54000008) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Istogu i Poshtëm, Muzhevinë Arifaj, Muzhevinë Blakaj, Muzhevinë Gateri, Muzhevinë 1, Ukaj, Dragolevci i Ulët, Luga Kulla, Dragolevc Gateri, Shpatoll, Muzhevinë Balaj, Kabashët Tomoc, Sylaj Balaj LLuga, Istogu ETC, Muzhevinë Jahaj, Dragolevc e Reja, si dhe HC” Burimi” Istog.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Vërejtje: Dalja ka BRRE!

Prizren

1.

Nga TS 35/10[kV] Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Restelica (kodi: 30036002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Lubovishte, Kukjan, Vranishte,Restelica, Mlikë, Glloboqicë, Krushevë, Zlipotok, Orqushë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10[kV] Lladovë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Stublla (kodi: 61067001) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Stublla, Vërbovci, Gërnçari, Podgorci, gurthysi-MISINI, gurthysi-BENTAKOSI i Ri, gurthyesi-MOGILLTE, fabrika –Ujësjellësi dhe Godeni.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga TS 35/10[kV] Kllokot do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Tërpeza (kodi: 61065012) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Zhiti, Tërpezë, Çifllak, Devajë, Kravaricë, Ballancë dhe TS Privat 1.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20)[kV] Vushtria 2 do të ndërprehet:

TR 1 (J03) dhe TR 2 (J16) dhe TR 3 (J22) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10[kV] dhe një dalje 20[kV] prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet:(Rrugët) 22 Maji, Adem Jashari, Arsim Muzaqi, Avni Kinaku (një pjesë), Bedi Pejani (një pjesë), Blerim Zuqaku, Cetinjës (një pjesë), Dëshmorët e Kombit, Drini i Bardhë (një pjesë), Marin Barleti (një pjesë), e Maqves (një pjesë), Faruk Beqiri, Gjergj Kastrioti Skenderbeu, Gjergj Fishta, Gjon Buzuku, Haxhi Zeka, Ismajl Qemajli, Jeton Terstena (një pjesë), Krujes (një pjesë), Tiranës (një pjesë), Rexhep Musa, Shahin Krasniqi (një pjesë), Ukshin Kovaqica (një pjesë), Vllaznit Gërvalla (një pjesë), Vushtri dhe Hamdi Ferati, Adem Jashari, Alpet Shqiptare (një pjesë), Avdyl Rama (një pjesë), Bajram Curri, Dëshmorët e Kombit, e Kosovës, e Tiranës (një pjesë), e Maqedonisë (një pjesë), Fahruk Beqiri, Isa Boletini (një pjesë), Isa Mernica (një pjesë), Ismajl Qemajli, Kadri Zeka, Kalaja, Lidhja e Lezhës (një pjesë), Marin Barleti, Mehmet Konjuhi, Mic Sokoli, Nexhip e Ferat Draga, Pandeli Sotiri, Qamërisë (një pjesë), Hamit Hyseni (një pjesë), Isa Ahmeti (një pjesë), Sheshi i Lirisë, Sylejman Vokshi (një pjesë) dhe një pjesë e Vushtrisë, Adnan Shyti, Ahmet Selaci, Arsim Tahiri (një pjesë), Avni Rrustemi, Basri Beqiri (njëpjesë), Drini i Bardhë (një pjesë), Ganimete Terbeshi (një pjesë), Gjergj Kastrioti Skenderbeu, Hamdi Gashi (një pjesë), Haxhi Zeka (një pjesë), Faruk Beqiri (njëpjesë), Sahit Avdyli (njëpjesë) dhe Shote Galica, Maji, Azem Bejta, Azem Galica (një pjesë), Bahri Kuqi, Basri Ali Hyseni (një pjesë), Cetines (një pjesë), Dëshmorët e Kombit (një pjesë), Drenicës, Rrustem Hyseni, e Shalës, Shote Galica (një pjesë), Fahrul Beqiri (një pjesë), Gjergj Kastrioti (një pjesë), Gjon Buzuku (një pjesë), Haxhi Zeka, Hoxhë Kadri Prishtina (një pjesë), Isa Mernica (një pjesë), Ismajl Qemajli, Lutfi Musiqi, Magjistralja, Januz Jashari (një pjesë), Vushtri (një pjesë), Avni Klinaku, Adem Ademi, Bekim Zenuni (një pjesë), Besa Shqiptare, Dëshmorët e Kombit, Dardanija, Jeton Tërstena, Liqeni i Prespës, Lumni Surdulli, Lidhja e Lezhës, Lidhja e Prizrenit, Niman Ferizi, Mehmet Pash Zogaj, Mujo Ulqinaku, Faik Konica, Hamit Hyseni (një pjesë), Jeton Tërstena, Kongresi i Manastirit (një pjesë), Stan Trg (një pjesë) dhe Vushtri (një pjesë), Shkolla Policore, Bahri Kuqi, Ismajl Qemajli (një pjesë), Pestova-Mulliri, Ibër Lepenci, Grupi i Bizneseve në rrugën Hamit Hyseni dhe Tahir Sinani, KFORI Francez.

Fshatrat: Banjska, Dobërllukë, Kçiq i Madhë, Pasomë, Sllatinë, Smrekonicë dhe Tërllabuç, Akrashticë, Ashlan, Balinc, Beqiq, Bruznik, Bukosh, Dolak, Dubovc, Galicë, Hercegov, Liqej, Lugmir, Mikushnicë (një pjesë), Novolan (një pjesë), Okrashticë, Oshlan, Pantinë, Shtitaricë, Shtruher, Stacioni Hekurudhor dhe Taraxha (një pjesë), Bukosh, Dervar, Dolak, Druar, Kollë, Mihaliq, Novolan, Reznik, Shallc dhe Vërnicë, Begaj, Novosellë e Begut, Studime, Studime e Ulët, Sutjeska, Begaj, Gojbulë, Gumnishtë, Karaçë, Novosella e Begut (një pjesë), Shilovicë, Skroma, Studime, Studime e Ulët dhe Studime e Epërme, Brezhnic (një pjesë), Ceceli, Dumnicë, Dumnicë e Ulët, Dumnicë e Mesme, Dumnicë e Epërme, Zagori (një pjesë), Maxhunaj, Nadakovc (një pjesë), Pestovë, Ropicë, Samadrexhë, Sllakovc dhe Vilanc, Nedakovc, Mavriç, Sfaraçak, Sfaraçak i Epërm, Sfaraçak i Poshtëm si dhe një pjesë e rrugëve Liqeni i Prespës dhe Bajram Latifi.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, mirëmbajtja totale e nënstacionit.

16.07.2022

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 20[kV] J27 Dalja nr.7 (kodi: 19000078) në dy termine nga 10:00 deri në 10:10 dhe nga ora 14:50 deri 15:00

Vendet: Një pjesë e rrugëve: Enver Maloku, Muharrem Fejza dhe Shaqir Igrishta.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulimi me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

NS 20/0.4[kV] TS Sadat Pllashniku”B&S Group”shpk’’ (kodi: 19000078206) nga 10:00 deri 15:00

Vendet: Objekt banesorë në rr. Enver Maloku.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

3.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 20kV Dalja nr.7 PR 2 – PR 7 (kodi: 11000078) në dy termine nga 10:00 deri në 10:10 dhe nga ora 13:50 deri 14:00

Vendet: Një pjesë e rrugëve: Enver Maloku, Muharrem Fejza dhe pjese rr. Shaqir Igrishta.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

4.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 20kV Dalja nr.7 PR 7 – PR 2 (kodi: 19000078) në dy termine nga 10:00 deri në 10:10 dhe nga ora 13:50 deri 14:00

Vendet: Një pjesë e rr. Enver Maloku, një pjese e rr. Muharrem Fejza dhe një pjese e rr. Shaqir Igrishta.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

5.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

NS 20/0.4[kV] TS NTSH “Naki Trade” (kodi: 11000078213) nga 10:00 deri 14:00

Vendet: Objekt banesorë në rr. Shaqir Igrishta.

Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Gjakovë

1.

TS 110/ 35/10[kV] Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV] Bizneset (kodi:82000020) nga ora 10:00 deri 16:00

Vendet: 19 konsumatorë komercial – Rrugët: 486 Xhelal Hajda-Toni, 487 UÇK-së, 488 Mizair Isma, 489 Avdullah Bugari, 491 Vëllezrit Frashëri, 493 Hasan Prishtina, 502 Sylejman Vokssi (2 konsumatorë), 539 Haxhi Zeka, 547 Tafil Zyberi, 551 Edit Durham, 557 Bekim Sylka (1 konsumatorë) dhe fshati Zatriq (8 konsumatorë).

Arsyeja: Montimi i shtyllës së betonit SHB12/1600 dhe dy konzollave Anije, sipas zgjidhjes teknike dhe rekomandimit të komisionit të pranimeve teknike.

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

LP 10[kV] QMI (kodi: 41000011) nga ora 10:00 deri 13:30

Vendet: Atlantik grup, Universiteti Fama, Solid, Buqaj SH.P.K, Potera, Baki Automobil, Viva Fresh, Hospital Kosova, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Magjistralja Lipjan-Prishtinë (një pjesë- nga ura e Lipjanit përgjatë rrugës (Zona industriale) deri tek rrethi i Marigonës dhe fshati Suhadoll (një pjesë), (një pjesë) e lagjes Marigona.

Arsyeja: Montimi i mbajtësve të kabllove në kthinat e reja te TS SEGMENT KOSOVA në kabllot 10(20) kV TS e ri, sipas vërejtjeve të komisionit të pranimit teknik.

2.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjan do të ndërprehet:

Nga LP 10[kV] QMI pa tension mbesin edhe këto NS-ne 10/0.4[kV] prej orës 10:00 deri në ora 13:30

1. TS 10/04[kV] Rezidenca Marigona 1 (kodi: 10000001110)

2. TS 10/04[kV] Lagjja Marigona sh.p.k.Erolld Belegu (kodi: 10000001139)

3. TS 10/04[kV] Rasim Mërlaku “Marigona Rezidencë” (kodi: 10000001158)

Vendet: Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Magjistralja Lipjan-Prishtinë (një pjesë) dhe fshati Suhadoll (një pjesë),Atlantik grup, Univerziteti Fama, Solid, Buqaj SH.P.K, Potera, Baki Automobil, Viva Fresh, Hospital Kosova, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Magjistralja Lipjan-Prishtinë (një pjesë- nga ura e Lipjanit përgjatë rrugës (Zonës industriale) deri tek rrethi i Marigonës dhe fshati Suhadoll (një pjesë) dhe një pjesë e lagjes Marigona.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

3.

Nga NS 35/10(20)10[kV] Kaçaniku do të ndërprehet:

LP-si 10[kV] Bobi (kodi: 40043002) nga ora 11:00 deri 12:00

Vendet: fshatrat: Bob, Gajre, Ivajë, Kotlinë, Lumbardh (Kotlinë), Laq (një pjesë), Puset e Nikës (një pjesë), Strazhë dhe rruga Vëllezërit Çaka (një pjesë).

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Prizren

1. TS 35/10[kV] Pirana do të ndërprehet: Dalja 10[kV] Krusha (kodi: 30034011) nga ora 11:00 deri 15:00 Vendet: Krushë e Madhe, Krushë e Vogël, Randobravë, bizneset: Seperacioni. “10 Maji”, Seperacioni. “Agimi”, Separacioni, “Isa Rexhepi”, Seperacioni, “Arbëria”, Seperacioni, “Kag-Asfallt” dhe N.P.T “Soni-Com”. Arsyeja: Revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

Të tjera