Lajme

Kaq deputetë marrin partitë politike

Autori: Gazeta inFokus 11:01 | 03 March 2021

Numërimi i votave të diasporës është duke shkuar drejtë fundit.

Deri më tani janë numëruar mbi 60% të tyre, shkruan Gazeta Infokus.

Eugen Cakollli nga Instituti Demokratik i Kosovës, ka bërë një status në llogarinë e tij në facebook ku ka treguar se në bazë të votave të numëruar sa deputetë mund të arrijnë secila nga partitë.

Sipas këtyre të dhënave Lëvizja Vetëvendosje do të arrijë të sigurojë 58 deputetë në Kuvend, derisa PDK 18.

Lidhja Demokratike do të sigurojë 15 ulëse, e AAK do të ketë 8 ulëse.

Më shumë se AAK –ja do të ketë Lisa Serbe, e cila bë bazë të rezultateve ka arritur të ketë 10 deputetë.

Më poshtë gjeni statusin e  Eugen Cakollit./Gazeta Infokus/

 

Sipas rezultateve dhe votave të deritanishme, përfshirë votat e rregullta, votat me kusht, si dhe rreth 60% të votave me postë, rezultati përfundimtar – me një marzhë të vogël të lëvizjes/gabimit – mund të jetë si vijon:
LVV – 49.9% – rreth 437 mijë vota 58 ulëse
PDK – 16.7% – rreth 147 mijë vota 19 ulëse
LDK – 12.7% – rreth 111 mijë vota 15 ulëse
AAK – 7.1% – rreth 62 mijë vota 8 ulëse
LS – 5.1% – rreth 45 mijë vota 10 ulëse
KDTP – 0.75% – rreth 6,500 vota 2 ulëse
ADRIANA HODZIC – 0.74% – rreth 6,400 vota 1 ulëse
VAKAT – 0.68% – rreth 6 mijë vota 1 ulëse
RI – 0.46% – rreth 4 mijë vota 2 ulëse
IRDK – 0.40% – rreth 3,500 vota 1 ulëse
NDS – 0.33% – rreth 3 mijë vota 1 ulëse
JGP – 0.25% – rreth 2,200 vota 1 ulëse
PDAK – 0.25% – rreth 2,200 vota 1 ulëse

 

Të tjera