Lajme

Ivanovski: Zgjedhja e Xhaferit, ligjore! (VIDEO)

Autori: Gazeta inFokus 17:49 | 30 April 2017

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese Trandafil Ivanovski deklaron se emërimi i Talat Xhaferrit në pozitën e kryeparlamentarit është bërë në pajtueshmëri me Kushtetutën, ligjet dhe rregulloren për punën e Kuvendit. Andaj edhe pret që kreu i ri i Kuvendit Talat Xhaferi të vazhdoj seancën kuvendore, të formohet Komisioni për zgjedhje dhe emërime, ti vihet fundi kësaj çmendurie politike dhe Kuvendi t’i kthehet normalitetit.

Populli, sistemi, Kushtetuta dhe shumica parlamentare e cila në fund e konstatoi dhe emëroi kreun e ri të Parlamentit, është faktori kryesor dhe nuk ka faktor tjetër që do të vazhdoj dhe më tej të keqpërdor funksionin, të bëjë krime të reja dhe jo vetëm nga Veljanovski, por në një mënyrë prej të gjithë kreatorëve tjerë të kësaj çmendurie politike që për fat të keq edhe më tutje vazhdonUnë pres që krye parlamentari i ri sipas rendit, të vazhdoj me seancën e ndërprerë, të formohet Komisioni për zgjedhje dhe emërime, të zgjedhën nënkryetarët dhe njëkohësisht të formohet edhe qeveria e re- deklaroi Trendafil Ivanovski, ish-kryetar i Gjykatës Kushtetuese.

Ivanovski shprehet se tek tanimë ish kreu i Kuvendit Trajko Veljanoski do të mbizotëroj mendja e shëndosh dhe do të mundësoj pranim dorëzimin e kabinetit pa mos tensionuar edhe më tej situatën.

pa marr parasysh a ka presion në anën e tij, ai do të lëshoj pe që e tërë kjo që do të thotë transferim administrativ i hapësirave, a do të jetë sot, nesër ose më vonë, ta bëjë në mënyrë të denjë, dhe me rëndësi është që kjo mos të bëhet pengesë dhe burim i frikave të reja – vazhdoi më tej Trendafil Ivanovski.

Sipas Ivanovskit është me rëndësi thelbësore që sa më shpejtë të krijohen kushte që shumica parlamentare të formoj qeverinë e re dhe vendi pa humbur kohë t’i rikthehet reformave dhe dhe axhendës evropiane.

Barazo faturën në Meridian Express dhe dhuro për fëmijët SOS Fshatrave

Të tjera