Fokus

Imami që “lëkundi” BIK-un me deklaratat e tij ndryshe për fenë, sot në ora 19:00 sqaron gjithëçka në inFokus

Autori: Halil Berisha 16:56 | 11 September 2019

Javë më parë, Bashkësia Islame e Kosovës, mori një vendim që të shkarkoj një nga imamët e saj.

Fjala është për Drilon Gashin, që ushtronte detyrën e imamit në xhaminë e fshatit Vitomiricë në Pejë, shkruan gazeta inFokus.

Shkarkimi u bë me arsyen se deklarimet publike të Gashit bien ndesh me doktrinën islame që bazohet në Kuran dhe Synet.

Madje, kundër ideve e interpretimeve të hoxhës Drilon Gashi, veç BIK-ut dolën edhe shumë hoxhallarë tjerë.

Por, cilat janë këto deklarime e interpretime të Drilon Gashit që quan në shkarkimin e tij?

A qëndron ende prapa tyre Drilon Gashi dhe si i shpjegon idetë e tij?

Çfarë mendime ndryshe ka Drilon Gashi nga të gjithë hoxhallarët tjerë në Kosovë dhe çka mendon për Skënderbeun?

Këto e shumë të pathëna tjera mund t’i ndiçni sot prej orës 19:00 në gazetën inFokus.

Të tjera