Lajme

Ibrahimi: Do të ketë rritje të pagës minimale për rreth 20 përqind

Autori: Gazeta inFokus 15:22 | 01 May 2017

Ligji për pagë minimale do të pësojë ndryshime dhe do të ketë rritjes të saj për rreth 20 për qind. Këtë sot e theksoi ministri i Punës dhe Politikës Sociale Ibrahim Ibrahimi pas takimit të punës me përfaqësues të sindikatave reprezantuese në Maqedoni, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ibrahimi theksoi se bëhet fjalë për bisedime fillestare midis përfaqësuesve të Sindikatës dhe Ministrisë për rritje të pagës minimale.

“Atë që fillimisht konfirmuam është se ka hapësirë, ka dëshirë për rritje të pagës minimale dhe besoj se së shpejti në bisedimet plotësuese me përfaqësuesit e sindikatave, me KSL-në, me punëdhënësit, do të gjejmë modus të përbashkët, zgjidhje të përbashkët për rritje të pagës minimale për rreth 20 për qind. Analizat të cilat janë bërë nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale dhe nga Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë përputhen”, tha Ibrahimi.

Rritje e frikshme e kërkesave për kompensim të dëmeve të lehta

Të tjera