Fun & Video

Harc: Ura më e madhe në botë për këmbësorë

Autori: Gazeta inFokus 13:27 | 12 May 2017

Vizitorët e maleve në zonën e Harcit tani mund të kalojnë mbi urën më të madhe në botë, që shtrihet mbi luginën e Rappbodes. Ura ka një gjatësi mbi 450 metra.

Ura me emrin “Titan-RT” me një gjatësi prej 458 metrash, ia kaloi urës SkyPark, që gjendet në Soçi të Rusisë, që është 439 metra e gjatë.

Struktura e kësaj ure të varur gjendet 100 metra mbi luginën e Rappbodes dhe mund të përballojë si pesha deri në 947 tonë edhe lëkundjet nga erërat.

Për ndërtimin e urës u nevojitën pesë vjet përgatitje dhe punë.

Shoqata “Harzdrenalin” e cila merret me manaxhimin e urës, tha se atyre që nuk u mjafton adrenalina që shkakton kalimi i urës, mund edhe të hidhen prej saj, pra të bëjnë bungee jumping.

Vip Card e Petrol Company ofron tri herë zbritje

Të tjera