Lifestyle

Hapat për të kapërcyer frikën tuaj nga fluturimi

Autori: Gazeta inFokus 13:19 | 30 November 2023

1. Kuptoni se çfarë ju frikëson

Kuptoni se çfarë ju frikëson dhe shqyrtoni se si shkaktohet reagimi juaj i ankthit.

Qëllimi juaj është të identifikoni shkaktarët tuaj të ankthin, në mënyrë që të menaxhoni frikën tuaj kur nivelet e ankthit janë të ulëta. Të mësosh se çfarë të largon, e bën më të lehtë çaktivizimin e tij.

-Advertisement-

2. Njihuni me faktet.

Ankthi lulëzon nga injoranca dhe ushqehet me “po sikur?” mendimet katastrofike.

Por sapo të bëheni të ditur, “po sikur?” mendimet kufizohen nga faktet. Njihuni me faktet. Ata nuk do t’ju eliminojnë ankthin, por do t’ju ndihmojnë ta menaxhoni atë.

3. Parashikoni ankthin tuaj.

Ankthi parashikues është ajo që ne përjetojmë në pritje të një frike. Shpesh është ankthi më intensiv që do të përjetoni gjatë fluturimit, por nuk është një parashikues i saktë se si do të ndiheni gjatë fluturimit. Shpesh është shumë më e madhe se ajo që ju përjetoni në të vërtetë.

4. Ndani frikën nga rreziku.

Shpesh është e vështirë të ndash ankthin nga rreziku sepse trupi juaj reagon saktësisht në të njëjtën mënyrë ndaj të dyjave. Sigurohuni që të etiketoni frikën tuaj si ankth. Thuajini vetes se ankthi bën që mendimet tuaja të frikshme të ndihen më të mundshme dhe kujtojini vetes se ndjenja e ankthit nuk do të thotë se jeni në rrezik. Jeni të sigurt edhe kur ndjeni ankth të fortë.

5. Pranoni se sensi i përbashkët nuk ka kuptim.

Ankthi do t’ju mashtrojë të mendoni se jeni në rrezik kur jeni plotësisht të sigurt. Ndjenjat tuaja të brendshme në këto raste do t’ju thonë gjithmonë të shmangni, por nëse i ndiqni këto ndjenja, gjithmonë do të përforconi ankthin tuaj.

6. Menaxhoni ankthin

Për të menaxhuar ankthin kur ka turbulenca, mësoni rreth aeroplanëve dhe se si ata janë krijuar për të trajtuar turbulencat. Përqendrohuni në menaxhimin e ankthit tuaj, në vend se kur do të përfundojë turbulenca ose sa e rëndë mund të bëhet. Kujtojini vetes se jeni të sigurt.

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
Coffee Show B2B në Zagreb nga Devolli Corporation

Të tjera