Fokus

Grupi për mbrojtjen e liqenit te Badovcit kërkon të ndalen edhe ndërtimet në zonën e dytë

Autori: Gazeta inFokus 17:45 | 19 January 2020

Një projekt për një lagje rrëjë Liqenit të Badovcit mblodhi qytetarët si rrallë ndonjëherë.

Këta u quan kundër këtij projekti duke thënë që një gjë e tillë do të rrezikoj Liqenin, ujin e pijshëm, florën e faunën, shkruan gazeta inFokus.

E për pak ditë, grupi i mbledhur në Facebook mblodhi mijëra anëtarë.

Kështu, qytetarë, ambientalistë e zyrtarë u mblodhën në një vend duke kundërshtuar këtë gjë.

Por, qytetarët, tani veç zonës I, që është deri në 10 metra, po kërkojnë që të ndalohen ndërtimet edhe në Zonën II, shkruan gazeta inFokus.

Kjo është deri në 500 metra.

“Ama bash hiq s’po na intereson eksperienca e kompanisë ndërtuese, shtepitë ekologjike, arsyetimet e Komunës dhe MMPH – së”, ka thënë Ali Sefaj.

“Thjeshtë s’mund të ndertoni sepse: neni 48 i Ligjit të Ujërave, neni 11 i Vendimit të Qeverisë për Badovcin dhe pika 3.3 e faqës 57 e Shtojcës se Udhezimit Administrativ për Normat Teknike tëPlanifikimit Hapësinor, i ndalojnë ndertimet qe mund të rrezikojnë cilësinë e ujit në zonën e dytë mbrojtëse”.

“Secila ndërhyrje në zonën e Badovcit e rrezikon cilësinë e ujit nga : ndërtimet, mbeturinat, ujërat e zeza, ujërat atmosferike dhe emitimet e gazrave”.

“Perveq cilësisë se ujit, do ta dëmtonin rendë peisazhin, floren dhe faunën në zonën përreth Liqenit!”.

Në zonë as të parë e as të dytë, mirëpo afër Liqenit të Badovcit, janë edhe dy lagje të tjera, të cilat tashmë veçse kanë filluar të ndërtohen./Gazeta inFokus/

Të tjera