Lajme

Gjatë vitit 2019 kanë vdekur 99 persona në aksidente të trafikut

Autori: Gazeta inFokus 20:26 | 04 December 2019

Sipas zyrtarëve të Ministrisë së Infrastrukturës mungon buxheti për të ngritur nivelin e sigurisë në trafik.

Aksidentet në trafik u bënë shkaktar i vdekjes së 99 personave vetëm gjatë këtij viti.

Kësisoj mbetet diskutabile nëse siguria e trafikut rrugor është në nivelin e duhur.

E për të diskutuar për këtë problem, u mbajt një konferencë në të cilën ishte paraparë të ishin prezent të gjithë kryetarët e komunave.

Por aty mori pjesë vetëm kryetari i Hanit të Elezit e Mamushës.

Përfaqësues të OSBE-së vlerësuan se institucionet e Kosovës nuk janë duke punuar mjaftueshëm për sigurinë në rrugë.

“Për fat të keq ende vazhdojnë mangësitë, korniza ligjore, buxheti për projektet e sigurisë që pengojnë progresin e mirëfilltë në terren. Kjo situatë duhet të ndryshoj, jemi në një udhëkryq”.

Por sipas institucioneve të Kosovës mungon buxheti për të ngritur nivelin e sigurisë në trafik.

“Duhet parashihet buxhet për ngritjen e sigurisë rrugore që MIT-ja ka mungesë të buxhetit. Faktorët kyç njeriu, automjeti dhe infrastruktura. Në Kosovë mosha më e rrezikuar është +18”, ka thënë Fejzullah Mustafa nga Ministria e Infrastrukturës.

Ministri i Punëve të Brendshme, Ekrem Mustafa, deklaroi shifrën e aksidenteve që kanë ndodhur gjatë vitit 2019.

“Një angazhim i përgjithshëm është i nevojshëm për uljen e aksidenteve rrugore. 1 janar nëntor 2019 janë 14 mijë e 311 aksidente, 99 persona me fatalitet, 8640 me dëme materiale”, ka thënë ministri i Punëve të Brendshme, Ekrem Mustafa.

Nënkoloneli i Policisë së Kosovës, Jeton Rexhepi, ka njoftuar se në vitin 2019 ka pasur rritje të aksidenteve në trafik.

Tweet

Të tjera