Lajme

Gastronomët propozojnë zgjatje orari, heqje kufizimi të lëvizjes dhe falje të dënimeve të shqiptuara

Autori: Gazeta inFokus 23:38 | 13 January 2021

Shoqata e Gastronomëve të Kosovës ka mbajtur mbledhjen e saj ku kanë marrë vendim që të propozojnë zgjatje të orarit, heqje e kufizimit të lëvizjes për personat fizik dhe falje të dënimeve të shqiptuara gjatë pandemisë ndaj bizneseve të gastronomisë, shkruan Gazeta inFokus.

Kjo shoqatë ka udhëzuar bizneset e HORECA-s që të mos i paguajnë dënimet e shqiptuara gjatë pandemisë ndaj bizneseve të gastronomisë.

Njoftimi i plotë:

“Shoqata e Gastronomëve të Kosovës, dje më dt. 12 Janar 2021, ka mbajtur mbledhjen parë të Kuvendit të anëtarëve për këtë vit. Rend dite në këtë mbledhje përveç diskutimit të disa temave tjera me rëndësi për industrinë e gastronomisë, njëzëri u aprovua edhe ky:
V E N D I M
I. PROPOZOHET të bëhet zgjatja e orarit të funksionimit të bizneseve të gastronomisë deri në ora 23:00;
II. PROPOZOHET të bëhet heqja e kufizimit të lëvizjes së personave fizik në tërë territorin e Kosovës;
III. PROPOZOHET të bëhet falja e dënimeve të shqiptuara gjatë pandemisë ndaj bizneseve të gastronomisë;
IV. UDHËZOHEN bizneset e HORECA-së, të mos i paguajnë dënimet e shqiptuara gjatë pandemisë, deri në zbatimin e pikave të lartëpërmendura;
V. Ky vendim hyn në fuqi në ditën e nënshkrimit të tij.
Arsyetim:
Ky Vendim i Kuvendit të SHGK-së, vjen si rrjedhojë e ngjarjeve të fundit të cilat kanë të bëjnë me organizimin e tubimeve të fushatës parazgjedhore nga partitë politike, të cilat nuk i kanë respektuar masat e vendosura nga vetë QK, lidhur me distancën fizike, vendosjen e maskave, grumbullimin e njerëzve, kufizimin kohor, dhe të tjera.
Përndryshe, kjo është në kundërshtim me një prej kategorive esenciale të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, përkatësisht, nenit 3 [Barazia para Ligjit].
Para ligjit dhe Kushtetutës, jemi të gjithë të barabartë. Andaj, nuk pranojmë standarde të dyfishta!
Deri në zbatimin e këtyre Vendimeve, UDHËZOJMË bizneset e HORECA-së, të mos i paguajnë këto dënime.
Shoqata e Gastronomëve të Kosovës”, shkruan në njoftimin e Shoqatës së Gastronomëve të Kosovës./Gazeta inFokus/

Të tjera