Lajme

FSK pjesë e Konferencës së Qendrave Evropiane të Trajnimit

Autori: Gazeta inFokus 17:46 | 30 March 2023

Forca e Sigurisë së Kosovës mori pjesë në Konferencën e Qendrave Evropiane të Trajnimit që u mbajt në Republikën e Polonisë nën organizimin e Komandës Amerikane për Evropë.

Komandanti i KDS-së, Gjeneral brigade Jeton Dreshaj dhe Kolonel Arsim Shaqiri përfaqësuan FSK-në, në kuadër të kësaj konference dyditore.

Aty siç shkruan ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj, u diskutua për Ndërveprueshmërinë e Qendrave trajnuese, zhvillimi dhe modernizimi i Qendrave Trajnuese Ushtarake në sisteme virtuale.

FSK ne Konference Evropiane
FSK ne Konference Evropiane

Po ashtu pati edhe analizë me mësimet e nxjerra nga lufta në Ukrainë, si dhe mundësitë e realizimit të eksperimentimeve të Teknologjisë së re, procedurave dhe Doktrinës, me qëllim të modernizimit të ushtrive të vendeve anëtare dhe partnere të NATO-s.

FSK
FSK

 

Rritje e frikshme e kërkesave për kompensim të dëmeve të lehta

Të tjera