Lajme

Forcat e Armatosura të Maqedonisë trajnohen në FSK

Autori: Gazeta inFokus 16:09 | 19 November 2018

Në kuadër të bashkëpunimit të FSK-së me Forcat e Armatosura të Republikës së Maqedonisë, nga data 4-16 nëntor, në kazermën “Evropianet e Rinj” në Pomozotin, është realizuar trajnimi dyjavor për “Kërkim-Shpëtimit Urban”, në të cilin kanë marrë pjesë 9 pjesëtarë të FSK-së dhe 6 pjesëtarë të Forcave të Armatosura të Maqedonisë.

Komandanti i Komandës së Forcave Tokësore, gjeneral brigade Enver Cikaqi, shprehi konsideratën e tij më të lartë për punën që është duke u bërë në Regjimentin e Mbrojtjes Civile, në veçanti për instruktorët të cilët kanë qenë bartës të këtij kursi.

“Ne jemi në fazën e tranzicionit të FSK-së që gjitha këto kapacitete të cilat jemi duke i krijua ne si forcë do ti përdorim edhe në misionin e ardhshëm, dhe RMC do ta ketë një mision të veçantë edhe në kuadër të strukturës së FSK-së dhe misionit të saj të ardhmen”, tha ai.

Realizimi i këtij trajnimi u mundësua nga instruktorët e Qendrës së Trajnimeve të Kërkim Shpëtimit.

Vlerësimi i kursantëve u bë në bazë të angazhimit të tyre gjatë këtyre ditëve dhe shkallës së  njohurive teorike dhe praktike që ata kanë arritur të fitojnë nga ky trajnim.

Temat të cilat u realizuan gjatë trajnimi ishin: Menaxhimi i ekipit dhe skuadrës në raste reale në fatkeqësitë urbane, menaxhimi i komandës dhe kontrollit, menaxhimi i traumave mjekësore etj.

Qëllimi i këtij trajnimi dhe i trajnimeve të tjera që realizohen në FSK është mirëmbajtja e vazhdueshme e njohurive ekzistuese të pjesëtarëve si dhe avancimi dhe ngritja profesionale e tyre.

Të tjera