Fokus

Edhe një komision i ri për përzgjedhjen e 5 profesorëve të kirurgjisë

Autori: Islam Morina 19:19 | 09 November 2021

Këshilli i Fakultetit të Mjekësisë ka mbajtur këtë të marte mbledhjen e radhës, ku ka marrë vendim që të emërojë një komision të ri për vlerësimin e kandidatëve për pesë pozitat e shpallura në Katedrën e Kirurgjisë.

Këshilli në vendimin e tij konstaton se dy anëtarët e komisionit të mëparshëm Prof. dr. Etmont Celiku dhe Prof. Enton Bollano, nga Fakulteti i Mjekësisë në Tiranë, kanë dhënë dorëheqje, por të kundërtën e konfirmon korrespodenca që ka siguruar Gazeta Infokus mes strukturave të Fakultetit të Mjekësisë në Prishtinë dhe atyre të Fakultetit të Mjekësisë në Tiranë.

Pikëpyetje mbetet se përse anëtarët nga Tirana nuk do të mund të vazhdonin të jenë pjesë e komisionit vlerësues, kur ata kanë shprehur gatishmërinë që të vazhdojnë vlerësimin e kandidatëve për këto pozita.

E çuditshme është se edhe në këtë komision, kryetar është emëruar dhe vazhdon të jetë i përshtatshëm Prof. Asoc. Ramë Miftari, i Mjekësisë Nukleare, edhe përkundër faktit se ai ishte kryetar i dy komisioneve tjera vlerësuese, ku dhanë dorëheqje anëtarët.

Madje anëtari i njërit komision Prof. dr. Nexhmi Hyseni, dorëheqjen e tij e kishte arsyetuar me presione të mëdha e parregullsi të shumta në shkeljet e Rregullores për procedurat përzgjedhëse lidhur me emërimin, riemërimin dhe avancimin e personelit akademik në Universitetin e Prishtinës ”Hasan Prishtina”.

LECO EDHE: Katedra e Kirurgjisë së Fakultetit të Mjekësisë pa profesorë: Rregullore kontradiktore, presione dhe emërime komisionesh në kundërshtim me rregulloren (DOKUMENT)

Kësaj radhe Këshilli i Fakultetit të Mjekësisë, ka emëruar dy anëtarë të një Universisteti nga Turqia dhe me vendim, të cilin e ka siguruar Gazeta Infokus, kërkohet nga ta që recensionin dhe vlerësimin e kandidatëve ta bëjnë në afat prej 10 ditësh, nga momenti kur e pranojnë vendimin.

Anëtarët e rinj të komisionit janë emëruar Prof. Dr. Irfan Coskun dhe Prof. Ass. Dr. Zeliha Turkyrlmaz liku, nga Universiteti “Trakya”, i Turqisë.

Mbetet e paqartë se si do të bëhet ky vlerësim, kur kërkohet që të gjitha materialet e prezantuara nga kandidatët në këtë konkurs duhet të përkthehen në gjuhën turke ose atë angleze.

Gazeta Infokus nga burimet e veta brenda Fakultetit të Mjekësisë, ka mësuar se tashmë ekziston një listë me 5 emrat e profesorëve që do të pranohen në këtë konkurs.

Thjeshtë komisionit të ri do t’i kërkohet që formalisht ta bëjë vlerësimin dhe ta nënshkruaj listën e gatshme me emra sipas instruksioneve të strukturave të caktuara të Fakultetit të Mjekësisë, duke anashkaluar dhe duke eliminuar kështu konkurrencën e vërtetë dhe kandidatët tjerë me bagazh të madh shkencor e profesional në lëmin e kirurgjisë./Gazeta Infokus/

Të tjera