Fokus

E vërteta që rrëzon spekulimet se si u lirua Albin Kurti nga burgu i Serbisë

Autori: Gazeta inFokus 13:04 | 18 May 2023

Një deklaratë e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti e dhënë në vitin 2019, në një Intervistë për emisionin N’Konak, prodhim i Gazetës Infokus, është duke u komentuar dhe shpërndarë edhe në dy ditët e fundit.

Kjo deklaratë lidhet me spekulimet e shumta se si arriti të lirohet nga burgu i Serbisë duke qenë një nga personazhet më të njohura të kohës dhe qe njihej për rezistencën e hapur kundër shtetit regjimit serb.

Lirimi nga burgu i Albin Kurtit është komentuar shpesh dhe kryesisht nga kundërshtaret politike. Por e vërteta sipas Albin Kurtit ka qenë krejt ndryshe e që lidhej me një politikë të shtetit serb për të liruar qindra të burgosur serb që ishin te dënuar si mercenar të luftërave në ish-jugosllavi.

Dëgjojeni përgjigjen e Kurtit:

Universiteti #1 në SHBA për inovacion vjen në Kosovë?

Të tjera