Lajme

E tmerrshme: Aditivin me të cilin bëhen bukët, kinezët e prodhojnë nga flokët e njeriut

Autori: Gazeta inFokus 20:39 | 04 December 2020

Një kronikë të kanalit televiziv gjerman ‘Pro7’, Galileo, ka shpjeguar të tërë procesin e prodhimit të aditivëve në Kinë.

Shqetësuese sipas kronikës janë materiet prej të cilave përfitohen aditivët si dhe kushtet në të cilat kryhet ky proces.

Aty raportohet se aditivët janë ndaluar në vendet e BE-së, madje nuk i përdorë as Shqipëria, Serbia dhe shtetet tjera, ndonëse në Kosovë vazhdojnë të përdoren në mënyrë të pakontrolluar.

Në Kosovë ekziston Rregullorja për Aditivët Ushqimor, e cila saktëson shumën e aditivëve për produkte ushqimore.

Klikoni këtupër ta parë kronikën.

Të tjera