Lifestyle

E thotë studimi/ Seksi i rregullt eliminon depresionin, heq ankthin dhe stresin

Autori: Gazeta inFokus 13:45 | 05 August 2022

Kur thoni se gjendeni në depresion, doni të thoni se ndiheni keq apo i rënë moralisht sepse diçka ju shqetëson. Kur je në depresion ndihesh në këtë mënyrë, por ndjenja është më e fortë dhe zgjat në kohë, duke ndikuar në aktivitetin tuaj të përditshëm, dhe duke penguar shijimin e gjërave që më parë ju jepnin kënaqësi.

Depresioni është një çrregullim i shëndetit mendor. Depresioni mund të vjedhë dëshirën tuaj për të bërë seks, por të mposhtni ketë duke i dalë kundër dhe duke pasur dëshirë për të kaluar një natë në ajër në momentin që vuani nga depresioni dhe ankthi, i mposht këta dy probleme si me magji. Sipas një studimi, seksi ndikon pozitivisht në gjendjen mendore të secilit prej nesh.

ÇFARË NDODH NË TRUPIN TONË GJATË SEKSIT?

Për ta shpjeguar këtë më në detaje, duhet të dimë për atë që ndodh biologjikisht brenda trupit tonë kur jemi të eksituar dhe kemi ‘neps’ për marrëdhënie seksuale. Ky proces fillon para se të nisni të bëni seks dhe vazhdon për një kohë edhe pasi të keni një orgazme. Kjo është mënyra se si një jetë seksuale e shëndetshme mund të ndikojë në disponimin, sjelljet dhe mendimet. Studimet kanë treguar se gjëja e parë që ndodh kur jemi të eksituar është se ka një rritje të aktivitetit në pjesën e trurit që kontrollon emocionet që quhet sistemi limbik.

Gjatë kësaj faze fillestare të zgjimit, ndodhin edhe disa gjëra fizike: presioni i gjakut dhe qarkullimi i gjakut rritet, zonat e ndjeshme të trupit tonë (si organet gjenitale dhe gjinjtë) bëhen të ndjeshme dhe zemrat tona rrahin më shpejt. Eksitimi vepron si një çelës “ndezur” për trupin tonë për të na përgatitur për marrëdhënie seksuale. Kur bëhet fjalë për kryerjen e marrëdhënieve, ka shumë gjëra komplekse që ndodhin në trupin dhe trurin tonë.

Të tjera