Lajme

Duda Balje bëhet me parti të re

Autori: Gazeta inFokus 10:38 | 14 January 2020

Shteti i Kosovës tash do ta ketë edhe një parti të re.

E quajtur “Bashkimi Social Demokratik” apo shkurt SDU, është partia e re e sapo regjistruar, e në të cilën pjesë tash është edhe Duda Balje, shkruan gazeta inFokus.

Këtë, Balje e ka bërë të ditur edhe nëpërmjet një shkrimi në profilin e saj në Facebook.

Sipas saj, kjo parti do të jetë ndryshe nga ato të deritashmet.

“Partia formohet nga një numër i madh njerëzish që mendojnë njësoj, me një qëllim të përbashkët për të dhënë diçka ndryshe në skenën tonë politike, për t ‘ i kthyer pushtetin politik nga të cilët bëhet fjalë për interesat e drejtpërdrejta të njerëzve dhe jo një të vogël numri i njerëzve”, ka thënë Balje.

Më poshtë është postimi i plotë i saj:

Ju informojmë për fillimin e funksionit të subjektit politik të sapo regjistruar – Bashkimi Social Demokratik (Sdu).

Partia formohet nga një numër i madh njerëzish që mendojnë njësoj, me një qëllim të përbashkët për të dhënë diçka ndryshe në skenën tonë politike, për t ‘ i kthyer pushtetin politik nga të cilët bëhet fjalë për interesat e drejtpërdrejta të njerëzve dhe jo një të vogël numri i njerëzve.

Bashkimi ynë i ri Social Demokratik është një parti e atyre që ndajnë të njëjtat ide, ata që do të punojnë për të nevojë për ndryshime dhe jo ata që thjesht po flasin për ta. Sdu është një parti e atyre që jetojnë nga puna, dituria, vonesa, dhe jo ata që jetojnë nga përdorimi i gabuar i punës së të tjerëve, njohurive dhe vonesa.

Sdu është një parti e njerëzve të ndershëm, punëtorë në kuptimin më të përbashkët demokratik të fjalës, partia e të rinjve krijues, partia e poetit dhe artistëve, partia e avokatëve dhe mjekëve tanë, partia e sipërmarrës të përgjegjshëm, partisë intelektuale, partia e mësuesve e fëmijëve tanë, një parti e shtypur, e dobët, nezaštićenih, klient i fermerëve, Cattlemen, kardiak…
Partia e popullit tonë nga horoskopit, idetë dhe mbështetja e tyre.

Do të mbahet për drejtësi sociale dhe një shoqëri më njerëzore me shanse dhe mundësi të barabarta për të gjithë, me punësimin e njerëzve të arsyeshëm, të ndershëm dhe të punës. Ne do të fokusohemi energjinë tonë në kujdesin e punësimit, punësimin më i madh i Maldive në sektorin shtetëror, për më shumë dinjitet të klasës së mesme, një pozitë më të barabartë i grave, dhe pjesëmarrjen e grupeve të largëta dhe të prekshme në procesin e vendimit Të lutem.

Partia jonë (sdu) do të punojë energjike për lirinë e deklaratës kombëtare dhe përkufizimit si një avull i pavarur i çdo qytetari dhe çdo anëtari të komunitetit kombëtar. Ne do të qëndrojmë për konfirmimin e pasurisë kulturore dhe të tjera kombëtare të Bosnjës sonë dhe të gjitha komuniteteve të tjera etnike, për t ‘ u kujdesur për Specialitete kombëtare, gjuhët dhe letrat, mbrojtjen e origjinalitetit si dhe për format demokratike të kulturës dhe të tjera pa dominuar.

Është një parti moderne që, në mënyrë moderne, i jep alternativë sfidave sociale, ekonomike, kulturore dhe të tjera. Vlerat tona themelore janë barazia, solidariteti dhe liria. Fondacioni dhe rrahja e jetesës së partisë sonë të re janë anëtarë të motivuar aktivisht, energjia, idetë, planet e tyre…

Për shkak të të gjithë atyre dhe të mësipërme, jam i sigurt se kemi marrë vendimin e duhur. Energjia e pabesueshme dhe entuziazmi i të gjithë atyre që dhanë mbështetje edhe më shumë na kanë bindur se ishim në rrugën e duhur dhe më tej na motivuar në pozitive dhe luftojmë për të ruajtur dhe aktivizuar vlerat e vërteta sociale demokratike.

Të tjera