Lifestyle

Dokumenti i CIA-së që tregon se në botë ka njerëz që mund të bëjnë “gjëra të pamundura”

Autori: Gazeta inFokus 15:54 | 29 April 2017

Gjatë 20 viteve të kaluara shkencëtarët kanë qenë duke studiuar disa njerëz në Kinë të cilët duket se kanë fuqi mbinjerëzore – dhe rezultatet e tyre ishin publikuar në shumë revista dhe libra.

Mendohet se këta njerëz janë në gjendje që të kalojnë në nivel kuantik, që nuk mund të shihet nga syri i njeriut.

Për ta kuptuar këtë mirë, duhet ta njihni lidhjen mes vetëdijes sonë dhe realitetit fizik. Që të dyja janë shumë të vërteta, dhe kanë një marrëdhënie shumë të komplikuar.

Shpikësi i teorisë kuantike Max Planck thotë se ne duhet ta konsiderojmë vetëdijen si “fundamentale” dhe materien si “derivat të vetëdijes”, transmeton Gazeta Express.

Një tjetër fizikan, Eugene Wigner pati thënë mbi këtë çështje: “Nuk ishte e mundur që të formuloheshin ligjet e mekanikës kuantike në mënyrë plotësisht të qëndrueshme pa iu referuar vetëdijes”.

Një dokument që përmban informacion në lidhje me disa ngjarje të rralla në Kinë quhet “Kronologjia e Interesimit të Fundit në Funksionet e Jashtëzakonshme të Trupit të Njeriut në Njerëzit e Republikës së Kinës”.

Dokumenti flet rreth qeverisë së Kinës dhe punën e saj me parapsikologjinë, që është, të shikosh nga larg, telepati.

Dokumenti është bërë në dispozicion kohët e fundit pas kërkesës së FOIA-së, dhe përfshinë detaje interesante të individëve që supozohet se kanë aftësi mbinjerëzore, dhe se janë kryer studime të panumërta mbi këtë çështje nga shkencëtarë të ndryshëm nga e gjithë bota.

Dokumenti është në ueb-faqen e CIA-së, por mund të hapet vetëm nga “Arkivat e Internetit”. Dokumenti mund të lexohet këtu. Një përmbledhje e shkurtër e artikujve të rëndësishme përfshinë:

– Në vitin 1979, një revistë e madhe shkencore në Kinë, Ziran Zachi, shtypi një raport mbi “modelin e njohjes jo-vizuale” ku janë konfirmuar disa aftësi të jashtëzakonshme të trupit të njeriut.

– Më 1980, revista dhe një asociacion shkencor kinez mbajtën një konferencë rreth parapsikologjisë në Shangai me pjesëmarrës nga 20 institute hulumtuese dhe universitete nga e gjithë bota.

– Më 1981, ishin formuar rreth 100 vende të veçanta për të studiuar fëmijët me aftësi të jashtëzakonshme me rreth 100 studiues të trajnuar.

– Më 1982, Akademia Kineze e Shkencave sponsorizoi një dëgjim publik në Pekin dhe qëllimi i vetëm ishte që të diskutoheshin aftësitë parapsikologjike të njeriut, me rreth 400 studiues të pranishëm.

Marsi sjellë Magjinë në ETC

Të tjera