Lifestyle

Disa tipare të trupit që iu veçojnë nga turma (FOTO)

Autori: Gazeta inFokus 14:10 | 08 September 2022

Të gjithë jemi të ndryshëm, por disa persona janë të jashtëzakonshëm në mënyrën e tyre. Gjenetika e tyre u ka dhënë atyre tipare fizike unike.

Ata që i kanë këto veçori i tregojnë me gëzim, madje disa i përdorin ato si një truk magjik ose për të përmirësuar pamjen e tyre.

“Bright Side” ka publikuar disa fotografi të njerëzve që kanë tipare fizike të veçanta dhe ka zbuluar 10 tipare të pazakonte të trupit, që i veçojnë ata nga turma.

Maja e vejushës

Maja e vejushës është një vijë karakteristike e flokëve në formën e një ‘V’ që shpesh trashëgohet. Një studim zbuloi se kjo karakteristikë është e pazakontë. 67% e popullsisë së vëzhguar nuk shfaqi kulmin e vejushës, ndërsa 33% e shfaqën. Kjo tregon se gjenet, mosha dhe gjinia ndikojnë në këtë karakteristikë.

Shkronja X

Ekziston një shenjë e veçantë që e posedojnë vetëm disa individë. Sipas raporteve, vetëm 3% e popullsisë së botës kanë shkronjën ‘X’ në duar. Ai është i pozicionuar midis 2 vijave horizontale të lakuara në pëllëmbën tuaj.

Refleksi fototik i teshtitjes

Shkaqet e zakonshme të teshtitjes përfshijnë sëmundjet dhe alergjitë. Megjithatë, disa njerëz përjetojnë një simptomë të quajtur “teshtitje fototike”. Është teshtitja refleksive e shkaktuar nga drita, veçanërisht nga rrezet e diellit. Mendohet të ndodhë me 18 deri në 35% të popullsisë.

DekstrokardiaDekstrokardia është një çrregullim i pazakontë kardiak në të cilin zemra drejton në anën e djathtë të gjoksit dhe jo në të majtë. Është kongjenitale, që nënkupton se është e pranishme që në lindje. Megjithatë, më pak se një për qind e popullsisë vuan nga kjo gjendje, por ata që e vuajnë mund të kenë mundësi kirurgjikale.

Lloje të ndryshme të shenjave të gishtërinjve

Sythet, rrotullat dhe harqet janë 3 format mbizotëruese të nënshkrimeve të shenjave të gishtërinjve. Përafërsisht 65% e të gjitha gjurmëve të gishtërinjve janë sythe, duke i bërë ato më të përhapurit. Rrotullat përbëjnë rreth 30% të të gjitha printimeve, ndërsa harqet shfaqen vetëm 5% të rasteve.

Mjekër e çarëGjenet tuaja vendosin nëse keni lindur me një mjekër të çarë apo jo. Nëse anëtarët e tjerë të familjes e kanë atë, atëherë ka më shumë gjasa që edhe ju ta keni. Mjekrat e çara shënohen nga një gropë që formohet para lindjes. Ndodh kur 2 anët e nofullës së poshtme nuk bashkohen plotësisht kur foshnja është ende në mitër. Por megjithatë, kjo nuk shkakton asnjë simptomë tjetër përveç gropëzës.

Të tjera