Fokus

Çka po bën Bali Muharremaj për kulturën në Suharekë?

Autori: Gazeta inFokus 17:17 | 05 November 2018

Nga rreth 20 premtime që kryetari i Suharekës, Bali Muharremaj i kishte dhënë sa ishte kandidat për të parin e kësaj komune, katër prej tyre kishin të bënin me kulturën.

Megjithatë, tash kur janë bërë rreth një vit që fushata zgjedhore ka përfunduar, Muharremaj akoma nuk e ka përmbushur asnjë prej premtimeve të tij për kulturën.

Premtimi se do të bëhet ndërtimi i qendrës së kulturës brenda së cilës do të ketë bibliotekë, qendër rinore dhe muze komunal, akoma nuk ka nisur të përmbushet.

Në të njëjtën gjendje, ka mbetur edhe premtimi për hapjen e një ekspozite të përhershme të trashëgimisë historike të Suharekës.

E kur me këto dy premtime, Muharremaj akoma nuk ka filluar të merret, njëjtë nuk ka ndodhur edhe me dy premtimet e tjera.

Ai ka filluar të përkrahë projektet e teatrit, filmit, muzikës e artit.

Gjithashtu, kryetari i Suharekës ka nisur edhe restaurimin e disa objekteve me vlera të veçanta të trashëgimisë.

E kur bëhet fjalë për përmbushjen e të gjitha premtimeve të dhëna gjatë fushatës, Muharremaj ka përmbushur vetëm tre nga 20 premtimet e dhëna. /Gazeta inFokus

Të tjera