Lajme

Çka do të thotë të gatuash shqip?

Autori: Gazeta inFokus 15:56 | 17 April 2024

Në kohën kur bukuria e traditave lokale po mbetet shpesh nën hije, është thelbësore të kujtojmë vlerat dhe të përqafojmë atë që vërtet është e jona. Ta duash atë që është e jona do të thotë ta vlerësosh trashëgiminë tonë, kulturën tonë dhe shijet që janë përcjellë nëpër breza.

Në zemër të kuzhinës shqiptare qëndron një e vërtetë sa e thjeshtë poaq edhe e thellë: ta duash tënden është të dish dhe të vlerësosh se çfarë është e jotja. Dhe ajo që ka qenë gjithmonë e jona, e qëndrueshme dhe e pandryshueshme, është mielli. Mielli nuk është thjesht një përbërës – ai është një simbol i qëndrueshmërisë, komunitetit dhe traditës.

Në çdo paketim me miell Finnesa ruhet thelbi i trashëgimisë shqiptare. Me çdo kokërr të bluar në përsosmëri, mielli Finnesa është simbol i përkushtimit të bujqve vendas që kanë punuar tokat e vendit me shekuj. Finnesa përfaqëson një përkushtim ndaj cilësisë, origjinalitetit dhe qëndrueshmërisë shqiptare.

-Advertisement-

Pra, kur jeni në market, dhe ju merrni miellin Finnesa, nuk po e bëni thjesht një zgjedhje të produktit, por po e nderoni një trashëgimi, dhe po merrni vendimin të gatuani – shqip.

Bëjeni miellin Finnesa udhërrëfyesin tuaj gjatë përgatitjeve dhe eksperiencës të gatimit dhe lëjeni atë të ju çojë në thelbësoren tuaj, në atë të të qenurit shqiptar.

Finnesa ka lanusar projektin me mesazhin kryesor të brendit “Gatuaj Shqip”, ku po përgatiten rreth 100 receta me miellin Finnesa, të cilat po transmetohen çdo ditë në Klan Kosova, në rrjetet sociale https://www.facebook.com/Msillosi/ dhe në Youtube M&SILLOSI, ku ju çdoherë do të merrni ide të reja se çka të gatuani në kuzhinat tuaja, gatime – shqip!

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
BKT Kosova synon të rrisë ndërgjegjësimin lidhur me çrregullimet e spektrit të autizmit në Ditën Botërore të Ndërgjegjësimit për Autizmin

Të tjera