Lajme

Cilat janë metodat inovative të ligjërimit që po përdoren nga profesorët?

Autori: Gazeta inFokus 20:42 | 08 November 2018

Ka kaluar koha kur profesori ligjëronte dhe studentët thjesht merrnin shënime. Duke e parë fenomenin e përdorimit të madh të teknologjisë nga studentët, atëherë profesorët në Kolegjin Universum kanë gjetur mënyra atraktive të të ligjëruarit duke e përfshirë teknologjinë dhe duke e shëndruar klasen në një botë interaktive.

Teknologjia po siguron një mënyrë të të mësuarit me modele gjithnjë e më të personalizuara. Çdo studentë mëson ndryshe, dhe teknologjia u lejon profesorëve të përshtaten me stilet e tyre unike të të nxënit.

Sipas një hulumtimi të bërë në Kolegjin Universum, studentët preferojnë përdorimin e teknologjisë gjatë të mësuarit, sepse besojnë se kjo e bën të mësuarit më atraktiv. Lëndet mësimore që në të kaluaren i konsideronin më sfiduese ose të mërzitshme sot po bëhen më interesante me mësim virtual, nëpërmjet videove ose platformave të ndryshme me informacione që ata i kanë në dispozicion.

Teknologjia në zhvillim nuk e zvogëlon rolin e ligjëruesit në klasë, në vend të kësaj, ajo po e shton atë. Teknologjia po ju ndihmon profesorëve të ndjekin progresin e secilit studentë.

Përveq integrimit të teknologjisë gjatë ligjeratave. Studentët e Kolegjit Universum po punojnë aktivisht në projekte inovative.

Projekti i fundit është projekti me Simulime në Virtual Reality për shmangien e frikës gjatë fjalimeve në publik i cili ishte përkrahur edhe nga UNICEF Innovations Lab Kosovo. Shih linkun: https://bit.ly/2D1k28k

Për më shumë informata rreth projekteve të realizuara dhe mënyrës së integrimit të teknologjisë në ligjërim ndiqni Kolegjin Universum në facebook & instagram, apo kontaktoni në [email protected] apo në +377 44 144 062.

Të tjera