Auto&Tech

Çfarë do të sjellë AI në iOS 18?

Autori: Gazeta inFokus 16:26 | 07 May 2024

Kreu i Apple, Tim Cook, së fundmi ka folur për funksionet e reja të AI.

Një nga fokuset më të mëdha të pajisjeve të reja do të jetë në Siri – ky asistent duhet, ndër të tjera, të ketë aftësinë për të analizuar dhe përmbledhur mesazhet nga aplikacioni i mesazheve

Një funksion i ngjashëm “Intelligent Search” po vjen në Safari për iOS 18 dhe se përdoruesit do të mund të përmbledhin faqet e internetit me të, transmeton Telegrafi.

-Advertisement-

Softueri i Apple (LLM), i quajtur Ajax, do të jetë prapa këtyre veçorive të AI dhe disa raporte sugjerojnë se Apple po punon për të sjellë “përpunimin AI” në iPhone.

Një raport i AppleInsider thotë se Ajax përdor “përpunimin në pajisje” për të gjeneruar përgjigje të thjeshta, por duhet të konsultohet me serverët për të dalë me përgjigje për disa kërkesa më komplekse.

Këtu, ndoshta, Google ose OpenAI do të hyjnë në skenë, pasi Apple thuhet se është në bisedime me këto kompani për të sjellë AI në iPhone.

Karakteristikat e AI për pajisjet Apple gjithashtu pritet të përmirësojnë privatësinë e përdoruesve, por ndoshta nuk do të dëgjojmë më shumë për këtë deri në muajin e ardhshëm dhe konferencën vjetore të Apple.

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
BKT Kosova synon të rrisë ndërgjegjësimin lidhur me çrregullimet e spektrit të autizmit në Ditën Botërore të Ndërgjegjësimit për Autizmin

Të tjera