Uncategorized

Binjakëzimi i spitaleve përmirëson shërbimet mjekësore në Tibet

Autori: Gazeta inFokus 11:05 | 11 November 2021

Dhjetëra spitale nga e gjithë Kina kanë ofruar ndihmë për spitalet e nivelit të qarkut në Rajonin Autonom të Tibetit të Kinës jugperëndimore gjatë viteve të fundit në përmirësimin e shërbimeve mjekësore.

Pas një plani të zbuluar nga qeveria qendrore në qershor 2019, gjithsej 40 spitale të mjekësisë tradicionale kineze (TCM) janë binjakëzuar me 36 spitale të nivelit të qarkut të mjekësisë tradicionale tibetiane, njoftoi komisioni rajonal i shëndetësisë, bën të ditur “Xinhua”.

Këto spitale TCM nga i gjithë vendi kanë dërguar 132 stafe menaxhuese dhe mjekësore në Tibet, kanë trajtuar më shumë se 100.000 pacientë dhe kanë ofruar mbi 6 milionë juanë (rreth 938.000 dollarë amerikanë) në fonde ndihme, njoftoi komisioni, duke cituar shifra zyrtare.

Ato gjithashtu kanë punuar për të përmirësuar rregulloret e menaxhimit, për të kryer projekte të reja dhe për të trajnuar personelin mjekësor të spitaleve në Tibet.

Sipas Komisioniet, përmes asistencës së binjakëzimit, aftësitë e shërbimit dhe menaxhimit të spitaleve të nivelit të qarkut në Tibet janë përmirësuar vazhdimisht.

Nisma të tilla ndihme nga rajone të tjera të nivelit provincial kanë mundësuar shkëmbimin e TCM, mjekësisë tibetiane dhe mjekësisë perëndimore dhe kanë rritur disponueshmërinë e shërbimeve mjekësore për njerëzit në nivelin bazë.

Midis viteve 1994 dhe 2020, rajone të tjera provinciale, departamente të qeverisë qendrore dhe ndërmarrje shtetërore të administruara nga qendra kanë injektuar 52.7 miliardë juanë në Tibet përmes 6330 projekteve për të ndihmuar zhvillimin e rajonit.

Të tjera