Lajme

Bajrami, BIK bën kurban mbi 1000 lopë

Autori: Gazeta inFokus 13:51 | 11 August 2019

Pas faljes së namazit të Kurban Bajramit, në organizimin dhe mbikëqyrje të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, ka nis therja e kurbaneve që janë porositur nga besimtarët e vendit dhe ata nga diaspora.

Në fillim të zbatimit të këtij procesi, i cili sipas Sheriatit është ibadet, është bërë nijeti dhe duaja nga mbikëqyrësit e Kryesisë së BI të Kosovës.

Thertoret ku po bëhet therja e kurbanëve i plotësojnë të gjitha standardet e BE-së dhe njëkohësisht posedojnë licencën “Hallall”.

-Advertisement-

Kafshët që do të bëhen kurban janë të pajisura me certifikatë të nevojshme nga veterinari dhe theren nën mbikëqyrjen e teknologëve të ushqimit.

Sivjet nga Kryesia e BIK pritet ka paraparë të bëjë kurban mbi 1000 lopë, mishi i kurbaneve do të përgatitet e ruhet në kushte optimale dhe me kohë do t’iu shpërndahet institucioneve të BIK, medreseve, pastaj institucioneve të tjera publike si dhe nevojtarëve.

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
E treta e verteta, shpallet fituesi I trete I Lojes Shperblyese se Artmotion?

Të tjera