Kulturë

“Armagedoni” boton numrin e 11-të të revistës “Akademia”

Autori: Gazeta inFokus 09:39 | 01 July 2021

Numri i njëmbëdhjetë i revistës më të madhe në gjithë hapësirën shqiptare për letërsi, kulturë, gjuhë dhe media, “Akademia”, ka dalë nga shtypi nën përkujdesjen e shtëpisë botuese “Armagedoni”. Në këtë numër të revistës, prej 770-faqesh të madhësisë C5 (22 x 17 cm) janë botuar intervista, studime, ese, ligjërata, këndvështrime, tregime, kujtime, fragmente romanësh, drama, poezi, kritikë letrare etj. Më poshtë përmbajtja e revistës të cilën mund ta gjeni në librarinë “Dukagjini” në Prishtinë.

Flasin: Sali Bashota, Shaip Beqiri
Përkthime intervistash, esesh, tregimesh, kujtimesh, fragmente romanësh, këndvështrime, drama, poezi, studime për letërsinë, gjuhën, median dhe kritikë letrare etj. nga:
Albert Camus
Patrick Modiano
Orhan Pamuk
Gabriel García Márquez
William Butler Yeats
Salvatore Quasimodo
Hans Freyer
Gottlob Frege
Karl Popper
Norman Mailer
Elif Şafak
Aziz Nesin
George Orwell
Gustav Flober
Mari Henri Bel (Stendal)
F. Scott Fitzgerald
Roberto Bolaño
Carlos Fuentes
Tomas Tranströmer
Lou Lipsitz
Marin Sorescu
Selma Lagerlöf
Juan Ramón Jiménez
Mark Twain
Nizar Kubani
Ernest Bramah
Louisa Baldwin
Pablo Neruda
Erich Fried
Octavio Paz
Vladimir Mayakovsky
Mikhail Lermontov
Nâzım Hikmet
Periklis Korovesis
Jaroslav Seifert
Tasos Livaditis
Pascal Bruckner
Xhevahir Spahiu
Mehmet Kraja
Muhamedin Kullashi
Ibrahim Berisha
Haqif Mulliqi
Qemal Murati
Mehmet Elezi
Arben Idrizi
Donika Dabishevci
Adil Olluri
Lirak Karjagdiu
Ramadan Mehmeti
Albulena Alidema
Geverina Muzhaqi
Albin Mehmeti
Qëndrim Morina
Veron Dobroshi
Donika Bakiu
Shenjë: Naim Frashëri, Esad Mekuli, Ali Podrimja

Përkthyen për këtë numër të revistës: Abdullah Karjagdiu, Avni Spahiu, Ali Pajaziti, Granit Zela, Fadil Bajraj, Verjon Fasho, Rexhep Maloku, Alban Tufa, Kristë Shtufi, Qerim Raqi, Dea J. Klosi, Klodi Briçi, Fatijona Bajraj, Fortesë Frangu-Paçarada, Emanuel Bajra, Alma Braja.
Madhësia: C5
Faqe: 769
Kopertina: E fortë
Tirazhi: 500
Botues: Shtëpia Botuese Armagedoni

AKADEMIA
revistë për letërsi, kulturë, gjuhë, media
Nr. 11, qershor 2021
Viti V

Kryeredaktor:
BERAT ARMAGEDONI
Redaktorë:
AGRON SHALA
SALAJDIN SALIHU
FADIL BAJRAJ
SHPRESË MULLIQI
ALI PAJAZITI
ADEM GASHI
LEONORA BUÇINCA
KRISTË K. SHTUFI
ARIF MOLLIQI

Lektore:
KIMETE KASUMI

Faqosjen dhe dizajnin:
VENERA ALSHIQI

Në kapakun para:
Pamje e pikturës Shqiptarët e Agim Sulajt
Në kapakun prapa:

Pamje e pikturës Shqiptari e Agim Sulajt

Botues dhe © Copyright:
N. sh. ARMAGEDONI
[email protected]

 

Të tjera