Lajme

Analiza e KMDLNj-së: Mund të ketë rebelim nëse s’ka liberalizim të vizave

Autori: Gazeta inFokus 15:37 | 25 October 2018

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut, ka vlerësuar se pas paralajmërimit se në vitin 2018, mund edhe të mos ketë liberalizim të vizave, Kosova do të përballet me shumë probleme që do të kenë ndikime edhe në zhvillime rajonale.

Sipas KMDLNj-së, qytetarët e Kosovës mund të rebelohen dhe të kërkojnë përgjegjësi nga autoritetet vendore për mospërmbushje të premtimeve për lëvizje të lirë .

“Opozita mund të instrumentalizojë këtë pakënaqësi qytetare ndonëse as vet , sa ishte në pozitë  , nuk bëri më shumë se që po bënë pozita . Këtë situatë krize opozita me një pjesë të pozitës mund ta shfrytëzojë për ta dërguar vendin në zgjedhje të parakohshme. Pakënaqësitë dhe rebelimi mund të drejtohen edhe kundër ndërkombëtarëve që në Kosovë po zbatojnë standarde të dyfishta duke iu nënshtruar inetreseve politike dhe për këtë sillen si oportunistë politikë. Protestat dhe rebelimi mund të marrë karakter të dhunshëm i cili vështirë se do të mbahet nën kontrolle. Do të kemi thellim të madh midis subjekteve politike të Kosovës që vazhdimisht do ta mbajnë vendin nën presion. Do të kemi krizë të re të refugjatëve dhe qytetarët e Kosovës mund të mësyjnë kufinjve të shteteve fqinje duke kërkuar mundësi për kalim ilegal të kufirit , drejt vendeve perëndimore. Do të rritet trafikimi me qenie njer ëzore dhe do të rrezikohet siguria e Kosovës dhe vendeve të rajonit”, thuhet në komunikatën e KMDLNj-së.

-Advertisement-

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
Nëse doktor Mitrev do të përdorte hemofiltrimin me qëllim që të mashtruar pacientët, do t’i kishte mashtruar të gjithë 1738…

Të tjera