Lajme

Ambasada e Shqipërisë kërkon regjistrimin e të strehuarve në Kosovë

Autori: Gazeta inFokus 15:46 | 02 December 2019

Ende nuk dihet numri i shtetasëve shqipëtarë të cilët u strehuan në Kosovë pas tërmetit shkatërrues në Shqipëri, shkruan gazeta inFokus.

E Ambasada e Shqipërisë në Prishtinë kërkon ndihmë nga bizneset, shoqatat, organizatat dhe qytetarët e Republikës së Kosovës të cilët i kanë hapur dyert e shtëpive për të prekurit nga tërmeti.

Ambasada fillimisht falënderon ata për solidaritetin e treguar dhe kërkojnë që të njoftohen në mënyrë që të kenë evidencat se sa është numri i saktë i të strehuarve nga Shqipëria.

Sipas tyre kjo e bën më të lehtë menaxhimin e situatës së krijuar./Gazeta inFokus/

Njoftimi i plotë dhe numrat e kontaktit:

Kërkesë drejtuar bizneseve, shoqatave, organizatave dhe individëve të Republikës së Kosovës, të cilat kanë akomoduar familje nga zonat e dëmtuara nga tërmeti në Shqipëri

Të nderuar,

Në radhë të parë, ju falenderojmë për solidaritetin dhe gatishmërinë e treguar për t’i ardhur në ndihmë dhe strehuar familjet e prekura nga tërmeti, i datës 26 nëntor 2019.

Pas analizimit të situatës dhe të koordinuar me Komunat dhe me Policinë e Kosovës, lind nevoja e evidentimit të të gjithë shtetasve shqiptarë, të akomoduar në RKS.

Regjistrimi i shtetasve të ardhur nga Shqipëria do të ndikojë në menaxhimin dhe lehtësimin e situatës së krijuar, si dhe në asistimin dhe sigurinë e bizneseve/ shoqatave/organizatave dhe familjeve të cilat kanë hapur dyert.

Për këtë, ju ftojmë të njoftoni Ambasadën e Shqipërisë në Prishtinë në një nga kontaktet e mëposhtme:

Telefon: + 383 (0) 38 248 208

Celulari i emergjencës: + 383 (0) 45 618 618

E-mail: [email protected]

Facebook: Ambasada e Shqipërisë në Kosovë: https://ëëë.facebook.com/AmbasadaPrishtine/

Si dhe Komunat përkatëse, në të cilat kryeni aktivitetin ose banoni.

Komuna Skenderaj Komuna e Ferizajt Komuna e Gjilanit Komuna Shtime Komuna e Drenasit Komuna e Prishtinës Komuna Vushtrri Faqja Zyrtare Komuna e Vitisë Komuna e Gjakoves Komuna Istog Komuna Kaçanik Komuna Klinë Komuna Junik Komuna e Lipjanit- Faqja Zyrtare Komuna Malisheve Komuna e Mitrovicës – Faqe zyrtare Komuna Obiliq Komuna Pejë Komuna e Podujevës Komuna e Rahovecit Komuna Suharekë Komuna Hani i Elezit Komuna e Mamushes Komuna e Prizrenit Komuna e Dragashit Komuna e Deçanit Plisat Shoqata Humanitare Diaspora Forumi për Iniciativa Qytetare Albanian Diplo.

Të tjera