Lajme

Albulena Haxhiu nuk humb kohë, diskuton për kompletimin e strategjisë kundër korrupsionit

Autori: Gazeta inFokus 16:55 | 06 April 2021

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu priti sot në takim Drejtorin e Agjencisë Kundër Korrupsion, Shaip Havolli.

Sipas ministrisë, takimi i sotshëm pati për qëllim informimin dhe diskutimin e nismave ligjore lidhur me fushat brenda mandatit të Agjencisë Kundër Korrupsion si dhe nevojën për bashkëpunim dhe adresim të çështjeve kontestuese.

Në këto vende nesër nuk do të ketë rrymë

“Përveç çështjeve që kanë të bëjnë më vështirësitë e zbatimit të legjislacionit brenda kompetencave të Agjencisë Kundër Korrupsion, në takim gjithashtu u diskutua për hartimin dhe kompletimin e strategjisë kundër korrupsionit, për nismat ligjore që kanë të bëjnë me mandatin dhe fushën e Agjencisë Kundër Korrupsion, për rregullativen ligjore për sinjalizuesit si dhe tema të tjera në interesin e përbashkët të të dyja institucioneve.

Në takim gjithashtu u diskutua për evitimin e konflikteve eventuale me ligje të tjera.
Në këtë takim morën pjesë edhe këshilltari dhe shefi i kabinetit të ministres z. Genc Nimoni, asistentja e ministres Berita Abazi, ndërsa krahas drejtorit të AKK-së ishin edhe këshilltarët e tij Lindita Ademi dhe Veli Hoti”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Drejtësisë.

“Palët shprehën vullnetin për të intensifikuar takimet dhe bashkëpunimin në veçanti në çështjet e interesit të përbashkët institucional.”

Të tjera