Lajme

Agjentët sekret rus pjesë e protestës në Graqanicë

Autori: Gazeta inFokus 12:52 | 12 January 2020

Disa persona më 9 janar dolën rrugëve të Graçanicës, në organizimin e protestës për ta kundërshtuar siç thonë shtetëzimin e Kishës Ortodokse në Malin e Zi, shkruan gazeta inFokus

Por, në protestë nuk ishin veç serbët.

Aty pjesë mori pjesë edhe një pjestëar i shërbimit sekret rus i njohur si GRU.

Bashkë me të ishin edhe dy shtetas rus të tjerë.

Këtë gjë ia kanë konfirmuar Kosovapressit burimet brenda institucioneve të sigurisë së Kosovës.

Këto burime gjithashtu kanë thënë që pjesëtari i shërbimit sekret ushtarak ka hyrë në Kosovë më 7 janara nëpërmjet një rruge ilegale nga Mali i Zi dhe se posedon dokumente të falsifikuara si punëtor i UNMIK-ut, duke i dhënë edhe imunitet diplomatik, shkruan gazeta inFokus.

Ky person më 8 dhe 9 janar ka qëndruar në Manastirin e Graqanicës i shoqëruar nga dy rusët tjerë e një përkthyer serb për t’u takuar me klerikët e kësaj zone.

Por, veç kësaj proteste, të njëjtit po planifikojnë ehde një fushatë të ashtuquajtur për “mbrojtjen e shtyllës së ortodoksisë në Prizren”, shkruan gazeta inFokus.

Kuvendi i Malit të Zi me propozimin e qverisë ka miratuar kohë më parë një ligj për lirinë e besimit e bindjeve fetare e të pozitës juridike të bashkësive fetare.

Ky ligj parashikon shtetësimin e pronave për të cilat kiusha nuk mund të dëshmoj që i përkasin periudhës para 1918, e që pas kësaj date Mali i Zi nuk ishte shtet i pavarir por pjesë e mbretërisë serbo-kroate-sllovene./Gazeta inFokus/

 

Të tjera