Lifestyle

5 shenja që tregojnë se je lidhur me një person manipulues

Autori: Gazeta inFokus 14:45 | 25 November 2022

1.Manipuluesit përdorin paratë, pushtetin dhe ndikimin e tyre për t’ju joshur. Ata i përdorin marrëdhëniet e tyre për kënaqësinë personale, në vend që të kërkojnë të mirën e personit tjetër. Ata do të përdorin gjithçka që duhet për t’ju joshur pa u kujdesur vërtet për ju.

2.Ata ju fajësojnë që t’ju manipulojnë. Pasi manipuluesit ju tërheqin në kthetrat e tyre, ata shpesh përpiqen t’ju bëjnë të ndiheni fajtorë. Ata ju bëjnë presion për t’i kënaqur, përndryshe, ju do të vuani pasojat.

3.Ata japin ultimatume. Manipuluesit kanë nevojë për të qenë në qendër të vëmendjes dhe ju inkurajojnë që të anuloni planet me miqtë e tjerë. Ata ju bëjnë presion që të lëvizni shpejt përndryshe ju mund t’i humbisni.

4.Përdorin frikën për t’ju kontrolluar. Shumë njerëz përjetojnë frikën e humbjes së një personi tjetër të rëndësishëm. Nëse dikush ju detyron duke kërcënuar se do të largohet nga ju nëse nuk pranoni kërkesat e tyre, ata po përdorin frikën për t’ju kontrolluar.

5.Do t’ju bëjnë dush me lajka dhe lavdërime … në fillim. Ata llogaritin gjithçka, gjë që i bën falsë dhe rrallë origjinalë. Ju mbushim me dhurata për të harruar kohërat e këqija që keni kaluar. Në momentin kur ju jeni gati t’i jepni fund, ai do të bëjë diçka të veçantë për t’ju bërë që ta harroni atë që ka ndodhur.

Të tjera